INSIDER

Rosszul lett a soroksári futónő gyilkosa, mikor megtudta, hány évet kaphat

R. Szilveszter állítja, nem ő gyilkolta meg a soroksári futónőt. Az ügyészség 30 évet adna neki.
  • Szerző: Ripost

Kis híján elájult a soroksári futónő megölésével gyanúsított R. Szilveszter, amikor megtudta: az ügyészség minimum 30 évnyi börtönbüntetést kér rá. Az sem javít a helyzetén, ha teljes körű beismerő vallomást tesz – tudta meg a Blikk. A lap információi szerint a pesterzsébeti férfi már várja ügye tárgyalását, ahol reményei szerint kiderül, hogy nem ő követte el a brutális gyilkosságot.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Sulyok László

„Védencem valóban rosszul fogadta az ügyészség álláspontját. Egy pár percre rosszul lett, de aztán összeszedte magát. Véleményünk továbbra is az, hogy Szilveszter ártatlan az emberölésben” – közölte a férfi jogi képviselője, dr. Lichy József.

Mint a megírta, 2013. szeptember 25-én délután Kardosné Gyurik Krisztina soroksári otthonából futni indult. Mivel a megszokott időben nem ért haza, családja azonnal riasztotta a rendőrséget, majd Krisztina keresésére indultak. Tragikus módon már csak a nő holttestét találták meg. Krisztinát a gyilkosa megkötözte, majd megfojtotta egy kötéllel. Az elkövetőt öt teljes évig nem találták. Áttörés az ügyben tavaly szeptemberben történt, amikor a laboratóriumi vizsgálatok egyezést mutattak a helyszínen talált anyagmaradványok és a betörés miatt hosszú ideje börtönben ülő R. Szilveszter DNS-mintája között. A férfi a kihallgatásakor nem tett vallomást, csak annyit mondott, hogy a gyilkosság idején a helyszínen volt, de nem ő ölt.

Krisztina telefonját a férfi börtönletétjében találták meg, ami még akkor került oda, amikor az elítélt sorozatbetörések miatt börtönt kapott.

„A kifosztást védencem elismeri majd, hiszen valóban nála volt az áldozat mobilja” – vélekedett dr. Lichy József.

Krisztina özvegye, Kardos Lajos elhatározta, semmiképpen nem megy el a jövő hét csütörtöki előkészítő tárgyalásra.

„Látni sem akarom azt a lényt, aki örökre elvette tőlünk Krisztit” – kezdte feldúltan az özvegy.

„Ha a bíróság tanúként megidéz, akkor is kikötöm, hogy csak úgy megyek el, ha ez az ember nincs ott” – mondta Kardos Lajos.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?