INSIDER

Reszkető koronavírust csinált a munkáját elvesztett szakács

Hihetetlen kreativitás jellemzi Fonódi Pétert. A szakács végzettségű fiatalember a koronavírus-járvány miatt vesztette el munkáját, de nem esett kétségbe. Olyasmibe fogott, aminek csodájára járnak. És még humora is van, nem mellesleg.
  • Szerző: Ripost

„Mindig is imádtam díszíteni, korábban kézműves tortákat készítettem, majd jött a karamell és a cukorfigurák. Az a célom, hogy a lehető legmagasabb szintre jussak, nemzetközi viszonylatban” – mondta el a -nak Fonódi Péter, aki beszámolt a Facebook-on indított Sweet Art by Peter Fonodi nevű oldaláról is. Ott nemcsak az általa készített cukorszobrokat lehet megcsodálni, de a fiatalember azoknak is praktikus tanácsokat ad, akik hasonló alkotások elkészítésébe vágnának otthon.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A kakas egy héten át készült, napi 5-6 órában. 35 cm magas és 1,5 kg, összesen 19 színből áll. Sokan szerették volna megvásárolni, de a cukrász az édesanyjának adta, mert van egy hasonló, élő kakasa.

Ő maga egyébként eddig már több mint 50 karamellszobrot alkotott, amelyek egytől egyig ehetők is: Péter szerint épp olyan az ízük, mint a régi „kakasos nyalókának” .

A bagoly – Fonódi Péter kedvence, egy, az első alkotásai közül/ Fotó: Fonódi Péter

. Reszkető koronavírus – Hiszen úgyis legyőzzük. Természetesen stílusosan Koronás cukorból készült.Fotó: Fonódi Péter

Fotó: Fonódi Péter

. A virágokat tartó kéz – Bizarr és megosztó, pont ezért is az egyik személyes kedvence a cukrásznak/ Fotó: Fonódi Péter

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?