INSIDER

Puskával lelőtte, majd lassú kínhalállal hagyta elpusztulni kutyáját egy pápai férfi

Három órán át szenvedett a kutya, mire kimúlt.
  • Szerző: Ripost

A 65 éves férfi egy hároméves kaukázusi juhászkutyát tartott, még 2019 augusztusában, azonban az állat ismeretlen okból megharapta.

Annyira megharagudott az ebre, hogy elhatározta: elpusztítja. Miután bekötözte az állat okozta sebet, felkeresett egy falubeli férfit, hogy az segítsen neki. Hazament, majd kora este az engedély nélkül tartott sörétes vadászlőfegyverével a kutyát egy-két méteres távolságról kétszer oldalba lőtte.

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

A még ezek után is magánál lévő állatot a pincébe zárta, ahol a kutya mintegy három órán át szenvedett, amikor a kiérkező állatorvos a súlyos sérülései és fájdalmai miatt elaltatta.

A rendőrség a történtek után a férfi lakóhelyén helyszíni szemlét, illetve a közeli szőlőhegyben lévő telkén kutatást tartott, melyek során egy kispuska és több lőszernek minősülő töltény is előkerült.

A járási ügyészség vádiratában az elkövetővel szemben szabadságvesztés kiszabását indítványozta azzal, hogy az előkészítő ülésen történő beismerése esetén a bíróság a vádlottat 4 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és mellékbüntetésül 5 év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélje.

És ezeket olvastad már?