INSIDER

Poggyászcsere miatt aludt a zürichi buszpályaudvaron a magyar férfi

Miután gazdát cserélt két egyforma táska egy Flixbuszon, 8 napja óta hiába küzd egy magyar hölgy, hogy visszaszerezze fia táskáját. Bár úgy tudja, hogy aki az ő táskájukat elvitte, szintén reklamált a társaságnál, mégsem történik semmi, mert az adataikat nem adhatják ki egymásnak. Ez azonban nekik rengeteg pénzbe és bosszúságba került.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Katalin fia 2 napra jött haza Budapestre Svájcból, de nem gondolta volna, hogy a hazatérés százezrekbe kerül a végén... „A fiam december 2-án érkezett Zürichből Budapestre a Flixbusszal. A táskáját induláskor a busz rakodóterébe rakta, onnan adta ki neki a sofőr a megérkezéskor. Csak otthon derült ki, hogy a teljesen ugyanolyan táska nem az övé, hanem egy másik utasé” – kezdi a történetet Katalin. „Azonnal látta, hogy nem a saját dolgai vannak a táskában, talált benne Fradi-logós kulcsot, de úszónadrágot és egyéb úszófelszerelést is. Azonnal telefonáltam a Flixbushoz, ahol a hölgy azt állította, 10 perce már beszélt velünk ez ügyben. Mivel velünk nem beszélt, nyilvánvaló, hogy a fiammal táskát elcserélő személy tehetett reklamációt. ”

A társaság arra kérte, hogy a problémát jelezzék e-mailben, de választ 8 napig sem kaptak. A cég szerint 15 napjuk van a válaszadásra... Ahhoz, hogy a két károsult utas megkaphassa egymás adatait, egy kitöltött beleegyezési nyilatkozatra lenne szükség, ám a nyomtatványt a buszcég már több mint egy hete nem küldi ki, így a két utas tehetetlen, miközben mindketten szeretnék felvenni a másikkal a kapcsolatot és visszakapni a saját táskájukat.

Katalin fia azonban már másnap utazott is vissza Svájcba, ahol dolgozik. Igen ám, de kénytelen volt kulcs nélkül visszamenni. „Két éjszakát kénytelen volt a pályaudvaron aludni, és onnan bejárni dolgozni, mivel nem tudott kulcs nélkül hazamenni. Ráadásul a lakhatást, így a kulcsot is a munkáltatója biztosítja neki, aki zárcsere esetén 1000 eurót, hozzávetőlegesen 330 ezer forintot kér” – meséli a nő. A megkereste a Flixbust is, tőlük a következő választ kaptuk:

„Az ügyfélszolgálat jelenleg ellenőrzi, hogy hol tart a folyamat. Ugyanakkor az általános eljárás, amit a talált tárgyak kapcsán követünk, talán segít megérteni a helyzetet.

A velünk együttműködő partnereink által a buszokon talált, vagy az utasok által leadott tárgyak, csomagok esetén, ha sikerül beazonosítani a tulajdonost, akkor közvetlenül kap információt arról, hogy hogyan kaphatja vissza csomagot. Az azonosítást elősegítendő kérjük utasainkat, hogy nevüket és címüket tüntessék fel a poggyászon.

Az ön által leírt esetben a problémát az okozza, hogy a csomag nem hozzánk került, az adatvédelmi irányelveink miatt pedig nem áll módunkban utasaink személyes adatait harmadik fél számára kiadni, emiatt sajnos bonyolultabb az ügymenet. A megoldás ebben az esetben az szokott lenni, hogy az utasoktól írásos engedélyt kérünk arra, hogy személyes adataikat megosszuk, ezt követően pedig egymás közt meg tudnak állapodni abban, hogy mikor és hol cserélik vissza a csomagot. Amennyiben ez még nem történt meg, az ügyfélszolgálatunk hamarosan fel fogja venni a kapcsolatot az érintett utasokkal, hogy a folyamatot koordinálja. Ezúton is köszönjük utasaink türelmét.”

A kép illusztráció

Bár a legtöbb ember valóban nem nyitja ki a táskáját, csak már otthon, az eset tanulsága lehet, hogy ellenőrizzük le holminkat már ott a helyszínen, és győződjünk meg róla, hogy a saját táskánkkal indulunk haza.

 

címkék:
És ezeket olvastad már?