INSIDER

Panelek tövébe költöztek a hajléktalanok – kiakadtak a lakók

Zuglóban, a Csertő utcai trolimegálló egyik üzlete mögött hajléktalanok vertek sátortábort. Korábban népkonyha üzemelt ott, azóta lett a kedvenc helyük. A környékbeliek hiába kérnek segítséget, tartva a patkányoktól és csótányoktól, az önkormányzat nem lép.
  • Szerző: Ripost

Életvitelszerűen beköltöztek, tüzet gyújtottak, hangoskodtak éjszakánként azok a hajléktalanok, akik a Csertő utcai troli végállomás mögött, a panelházak tövében vertek sátortábort.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ételmaradékok, kanapé, egyéb berendezési tárgyak és egy tűzrakó hely jelzi, hogy itt bizony laknak.

Főztek is (Fotó: Ripost)

A környező boltokban azt mondják, két hajléktalant elvittek a rendőrök, de az összehordott szemét maradt és mindig jönnek újabbak.

Fotó: Ripost

A rendőrség hatásköre csak addig terjed, hogy eljárást indítson az életvitelszerűen utcán lakók ellen, megakadályozni nem tudja a visszatérésüket. Még nagyobb gond, hogy a szemetet nem takarítja el senki, pedig a patak miatt is több a patkány a környéken.

Fotó: Ripost

„Gyakran kell kérnem patkányirtást, mert sajnos itt vannak. Tavaly szétrágták benn az üzletben a vezetékeket. Ettől, ami itt van, frászt kapok, remélem, nem lesz újra patkánytanya! – mondta egy közeli boltos a -nak.

Fotó: Ripost

A hajléktalanok viselkedése miatt már 2018-ban is szót emeltek a környékbeliek. A népkonyhát az egyik szeretetszolgálat nyitotta, a helyiséget az önkormányzat bérelte egy magánembertől. Akkoriban a beszámolók arról szóltak, hogy a közeli lakótelep pincéit és tárolóit is feltörték, gyakran beköltöztek oda is a hajléktalanok, zaklatták a trolira váró embereket, erőszakosan kéregettek, fenyegettek. A legjobban a közeli boltosok vagy a Rákos-patak partján futók féltek. Karácsony óta szemétdomb a kerület” – fogalmazta meg véleményét az egyik kommentelő arra utalva, hogy Karácsony Gergely volt a kerület előző polgármestere.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?