Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2021.11.25.

Országos Kerékpáros Bajnokságot rendeznek a Városligetben

A Magyar Kerékpáros Szövetség a 2022 évi Cyclo-cross Magyar Bajnokságot a Városligetben szervezi meg – jelentette be Kovács Béla, a Magyar Kerékpáros Szövetség szakmai alelnöke.

A Magyar Kerékpáros Szövetség (MKSZ) a 2022 évi Cyclo-cross Magyar Bajnokságot a Városligetben, a Királydombon és közvetlen környékén rendezi meg, a rendezvény központi helyszíne a Millennium Háza, és az Olof Palme sétány lesz – jelentette be Kovács Béla, a Magyar Kerékpáros Szövetség szakmai alelnöke.

Fotó: Metropol / Keresztesi Balázs

A Cyclo-cross kiemelt jelentőségű szakág, egyrészről az utánpótlás kerékpáros oktatás kézenfekvő eszköze, másrészt, a nyári kerékpáros szezon végeztével az őszi-téli időszakban is biztosítja a versenyzési lehetőséget a kerékpárosok számára. A Cyclo-cross Magyar Bajnokság a hivatalos MKSZ versenyszezon zárásaként kerül megrendezésre, a kategóriák győztesei egy éven keresztül viselhetik a bajnoki mezt.

A Cyclocross versenyek rendkívül látványosak, mert viszonylag kicsi területen, 2,5-3,5 km hosszúságú, a terep nehézségeivel és mesterséges akadályokkal tűzdelt küzdelmes pályán a versenyzők 6-10 kört tesznek meg a nézők előtt, közvetlen közelükben olykor zord időjárási körülményekkel dacolva.

Fotó: Metropol / Keresztesi Balázs

„Ma már a világ országúti és mountain bike kerékpározás elit sportolói is az őszi-téli időszakban a cyclo-crossal, mint a legfontosabb edzési és versenyzési lehetőséggel számolnak és nincs ez másként a hazai versenyzőkkel sem. Az idei városligeti Magyar Bajnokság éppen ezért kulcsfontosságú futama az évnek, ahol az U11-től a master korosztályokig mérhetik össze erejüket és kerékpár-kezelési tudásukat a versenyzőink” – mondta el Kovács Béla.

A Városliget megújításának egyik nem titkolt célja, hogy a park alkalmas legyen színvonalas sportrendezvények befogadására, hiszen a Liget születése óta inspirálja és befogadja a sport szerelmeseit, rekreációs szempontból igen fontos szerepet tölt be a fővárosiak számára.

„Nagy örömmel fogadtuk a Magyar Kerékpáros Szövetség döntését és büszkék vagyunk rá, hogy idén vendégül láthatjuk a cyclo-cross szakág egyik legfontosabb hazai megmérettetését. A Városliget és a sport hagyományosan kéz a kézben jár, éppen ezért a Liget Budapest Projekt megvalósítása során kiemelt figyelmet fordítunk az egészséges életmódra ösztönző sportolási és kültéri játszó funkciók erősítésére, bővítésére, és a sportrendezvények befogadására, népszerűsítésére” – hangsúlyozta Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója.

Fotó: Instagram

Hazánk legsikeresebb cyclo-cross versenyzője a szakág korosztályos világ- és Európa-bajnoki dobogósa, világkupa futam győztese, az idei olimpia Mountain Bike verseny 4. helyezettje, Vas Kata Blanka, aki regnáló Magyar Bajnokként szintén részt vesz az országos bajnokságon. Blanka három kerékpáros szakágban is kiválóan teljesít a kerékpározás legmagasabb szintjén és a legmagasabban jegyzett elit női world tour csapat, az SD Worx versenyzője.

„Igen izgalmasnak ígérkezik az idei cyclo-cross bajnokság, hiszen új, eddig ismeretlen technikai élményeket rejtő pályán próbálhatjuk ki magunkat, ráadásul gyönyörű, mindenki számára könnyen megközelíthető környezetben, a megújuló Városliget elképesztően hangulatos részein” – mondta el Vas Kata Blanka.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Véres orosz megtorlás indul Ukrajnában

origo.hu

Elszólta magát a megcsalásról a magyar sztárpár

mindmegette.hu

Mit főzzek hétvégén? 13 tepsis recepttel segítjük az ötletelést szombat-vasárnapra

mandiner.hu

Ukrajnában szavaztak a magyarokról – lesújtó a végeredmény

ripost.hu

Emlékszel még Lolára? Így néz ki manapság az egykori tinisztár

hirtv.hu

Ukrajna bukásával Magyarország is veszélybe kerülhet egy amerikai elemzés szerint

origo.hu

Jákob Zoltán elárulta, miért lett sikeres

mindmegette.hu

Ördög Nóra erre a népszerű magyar ételre bukkant Tajvanon

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Kizuhant egy 3 éves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a Kossuth Lajos utcában

ripost.hu

Kitálalt a házassági tanácsadó: innen tudhatod, hogy a kapcsolatod halálra van ítélve

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Fontos bejelentést tesz ma Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

Szívbemarkoló: így teljesítik a hétévesen elhunyt Dominik utolsó kívánságát

INSIDER

Semjén Zsolt: a Magyarok kenyere ünnep, a búza- és kenyérszentelés ünnepe a magyar nemzet egységéről szól

INSIDER

Hornung Ágnes: a kormány 14 éve kiemelt figyelmet szentel a családoknak és a gyermeket vállalóknak

INSIDER

Hátborzongató: váratlan helyen jelent meg Vera rég elhunyt dédanyjának szelleme – fotó