INSIDER

Operatív törzs: kedden két újabb vakcinaszállítmány érkezik Magyarországra

Január 11-én is megtartotta sajtótájékoztatóját az operatív törzs.
  • Szerző: Ripost

Kiss Róbert rendőr alezredes emlékeztetett, hogy a kormány február 1-ig meghosszabbítása a védelmi intézkedéseket.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az elmúlt hétvégén 610 személy szegte meg a kötelező maszkviselést. 1365 emberrel szemben intézkedtek a kijárási tilalom megszegése miatt. Két esetben zártak be vendéglátóhelyet.

Fotó: facebook

Mint mondta: Budapesten, a XIII. kerület egyik lakásában egy húszfős társaság szervezett házibulit, ennek, bejelentés alapján, a rendőrség vetett véget.

Összesen 32551 hatósági házi karantént ellenőriztek.

Dr. Galgóczi Ágnes közölte: 1 419 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést. Elhunyt 77, többségében idős, krónikus beteg. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 203 972 fő, az aktív fertőzöttek száma 128 959 főre csökkent. 5 065 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 367-en vannak lélegeztetőgépen.

Hozzátette: az adatok egyre inkább javulnak, ezért továbbra is fent kell tartani a védelmi intézkedéseket. Eddig 71 ezer oltást adtak be, ebből 6 ezernél is többen részesültek vakcinákból idősotthonokban.

Kedden két újabb vakcinaszállítmány érkezik Magyarországra. A Pfizer-szállítmány 39 ezer vakcinát fog tartalmazni, míg a Moderna vakcinájából 3600 újabb adag fog érkezni. A Pfizer vakcinához hasonlóan, a Moderna oltása is mRNS-technológiájú. Eddig minden különösebb mellékhatás nélkül zajlik az oltások beadása.

Bejelentette még, hogy közeleg a rendvédelmi dolgozók oltása is.

Mint kiderült, a Pfizer vakcinája hetente érkezik Magyarországra, míg a Moderna oltóanyag kéthetente. Arra is választ adtak, miért fontos a regisztráció. Mivel az oltás önkéntes, így fel kell tudniuk venni a kapcsolatot azokkal az állampolgárokkal, akik be szeretnék magukat oltatni.

1 419 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 343 656 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 77 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 10 725 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 203 972 fő, az aktív fertőzöttek száma 128 959 főre csökkent. 5 065 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 367-en vannak lélegeztetőgépen. A kórházi oltópontokon folyamatos az egészségügyi dolgozók oltása és az idősotthonokban is megkezdődött az oltás. A következő vakcinaszállítmány kedden várható. A járvány lassítása és a kórházak teljesítőképessége érdekében továbbra is érvényben vannak az eddigi védelmi intézkedések és február 1-ig érvényben is maradnak.

A koronavírus-járvány elleni védekezés új szakaszához érkezett azzal, hogy megérkezett a vakcina Magyarországra és december 26-tól zajlik az egészségügyi dolgozók oltása. Eddig három szállítmány Pfizer-vakcina érkezett, amely összesen 79 ezer ember oltását teszi lehetővé. Jövő kedden pedig újabb 39 ezer ember számára érkezik oltóanyag. A vakcinákat 25 kórházi oltópontra szállították ki: több budapesti kórház mellett Győrbe, Kecskemétre, Szolnokra, Tatabányára, Kaposvárra, Pécsre, Miskolcra, Szegedre, Székesfehérvárra, Debrecenbe, Balassagyarmatra, Szombathelyre, Veszprémbe, Nyíregyházára, Egerre, Békéscsabára, Szekszárdra, és Zalaegerszegre.

Az egészségügyi dolgozók jelentkezhetnek az oltópontokon időpontért. Kórházi oltópontok elérhetősége: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/korhazi-oltopontok-elerhetosege-egeszsegugyi-dolgozok-szamara

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?