INSIDER

Így reagált a magyar oltási terv hallatán Karikó Katalin

Sokan felkapták a fejüket: az oltási terv által a hivatalos 21 helyett 35 nap különbséggel kapják meg az emberek a Pfizer-vakcinát. Karikó Katalin reagált.
  • Szerző: Ripost

Vajon mit szól Karikó Katalin ahhoz, hogy a magyarországi oltási terv szerint márciustól a hivatalos 21 helyett 35 nap különbséggel kapják meg az emberek a Pfizer-vakcinát?! A hír hallatán volt, aki egyenesen a magyar biokémikusnak címezte a kérdést a Facebookon. Megkapta a választ.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

oltási terv Karikó Katalin

Karikó Katalin megnyugtató választ adott (Fotó: Szegedi Tudomanyegyetem)

A kormány célja világos: minél több embernek akarják beadni az első koronavírus elleni oltást, ezért változik a Pfizer-Biontech vakcinája esetében is a második oltás időpontja – közölte Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője vasárnap. Hozzátette: a Pfizer-BioNTech vakcinánál a 21. napról a 35. napra tolják a második oltást. Bíznak abban, hogy már az első oltás beadásával kialakítható lesz olyan védelem, amely megakadályozza a fertőzés terjedését. Így talán tavasz végére, nyár elejére olyan átoltottságot érnek el, ami valóban védelmet jelent a közösségnek.
De vajon mit szól az oltási terv változtatásához Karikó Katalin biokémikus, a BioNTech alelnöke? Erre volt kíváncsi a világhírű kutató egyik magyar követője, akinek rövid időn belül válaszolt Karikó Katalin.

„Már 1 dózis Pfizer-vakcina is véd, és a 3 hét helyett 35 nap is megfelel a 2. dózis beadási idejének. Nem kell miatta aggódni” – olvasható a szolnoki születésű, Szegedi Tudományegyetemen végzett biokémikus, Karikó Katalin megnyugtató válasza.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?