INSIDER

„Szörnyű volt erre ébredni, a szemközti ház ablakaiban tükröződött a tűz”

Hatalmas durranásra ébredtek egy óbudai panelház lakói, miután egy hajléktalan szelektívgyűjtő kukákat gyújtott fel, amitől két ott parkoló autó is lángra kapott.
  • Szerző: Ripost

Két autóra is átterjedt a tűz az óbudai Miklós utca 11. alatti panelház előtt szerda hajnalban, miután hajléktalanok felgyújtották a mellettük álló szelektív szemétgyűjtőket. A hatalmas tűz a panelházat is összekormozta, a tízemeletes ház a hatodik emeletig fekete lett. Az égő műanyagtól akkor volt a füst, hogy ki sem láttak az ablakon a rémült lakók. Az óbudai kigyulladt autók tulajdonosait egyelőre nem találja a rendőrség.

Az óbudai kigyulladt autók tulajdonosait egyelőre nem találja a rendőrség.

Az óbudai kigyulladt autók tulajdonosait egyelőre nem találja a rendőrség (Fotó: Ripost / Keller Mátyás)

Gomolygott a füst az emeleti lakásokban

Egy férfi munkatársunknak azt mondta, hogy akkora durranás volt, hogy kiugrott az ágyból. Egy másik hölgy az ötödik emeleten lakik. Ő is a durranásra ébredt. Szörnyű, álmából ilyenre ébred az ember! Nagyon ijesztő volt, hogy a szemközti ház ablakaiban tükröződött a hatalmas tűz. Gomolygott fel a füst az emeleti lakásokba, nagyon büdös volt. Szerencsére mostanra ki tudtam szellőztetni” – idézi fel a történteket. A felsőbb emeletekről körülbelül 50 lakót vittek ki lakásaikból, ők a folyosón várakoztak, nem kellett az épület elé lemenniük.

Az óbudai kigyulladt autók

Mindenki a sokkoló látványt figyelte (Fotó: Ripost / Keller Mátyás)

Katasztrófaturisták lepték el a környéket

Szerda délelőtt még mindig rengeteg lakó érkezett a szomszéd házakból, akik sem a tüzet, sem a tűzoltókat nem hallották. „Most sétáltam le, és láttam meg a roncsot” – mondta egy férfi, aki az összekormolódott ház látványát egy „Úristennel” nyugtázta. A szemközti oldalon is emberek fotózgatták a házat és a kiégett autókat, mint valami turistalátványosságot.

Rettegnek a lakók a hajléktalanoktól

Valiskó bácsi azt mondja, a házban azt beszélik, hogy egy részeg hajléktalan lehetett a gyújtogató. „Sajnos ez itt egy ismeret probléma, ide a lépcsőházba is bejárnak, az épületeket összekötő folyosón szokták meghúzni magukat. Fogalmam sincs, hogy engedhetik meg, hogy kinn legyenek éjszaka!” – mondja. Arról is beszélt, hogy a közelükben lévő, Flórián téri aluljáróban is rengeteg hajléktalan él. „Látni az összetekert matracaikat, amiket aztán majd éjszakára elővesznek” – számolt be a problémáról.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?