INSIDER

Szombaton nyit a Palatinus, alpintechnikával tisztítják a hatalmas csúszdákat – fotók

Egy hónapja zajlanak az előkészületi munkák a fővárosi Palatinus strandon, ahova sorban állás nélkül, online lehet jegyet váltani.
  • Szerző: Ripost

Április közepe óta készülnek a Palatinus strand május 22-ei kapunyitására. A szakemberek még pénteken is dolgoztak, az utolsó simításokat végezték, hogy a fürdőzők örömmel vehessék birtokba a strandfürdőt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A medencék és burkolatok ellenőrzése, esetleges korrigálása kulcsfontosságú a Palatinus Strand újranyitása előtt (Fotó: Máté Krisztián/Ripost)

A Palatinusra kilátogató családok számára az egyik fontos élményelem a vízicsúszda, annak tisztítását alpintechnikai módszerrel végzik.

A Palatinus Strandon az újranyitás előtt a hatalmas csúszdák is alaposan kitakarítják (Fotó: Máté Krisztián/Ripost)

A medencék feltöltve várják az újranyitást: a Palatinuson 8000 négyzetméternyi vízfelület áll az úszni, fürdeni, pancsolni vágyók rendelkezésére.

A Palatinus Strand újranyitása előtti napon már feltöltötték a medencéket, már csak az utolsó igazítások vannak hátra (Fotó: Máté Krisztián/Ripost)

Öröm a szemnek a rendezett kert! Nem csak füvet nyírnak, de mintegy 2000 palántát is ültettek az elmúlt időszakban a Palatinuson.

A Palatinus Strand szép zöld gyepe kertészek gondos munkájának az eredménye (Fotó: Máté Krisztián/Ripost)

Papucs és távolságtartás – kötelező elemek a Palatinuson.

A Palatinus Strandon több helyen is jelzik, milyen szabályokat kell betartani a fürdőzőknek (Fotó: Máté Krisztián/Ripost)

A strand árnyas fái bizony zöldhulladékkal járnak: a munkások 200 köbméternyit szedtek össze belőlük.

Palatinus Strand újranyitás előtti utolsó munkálatok (Fotó: Máté Krisztián/Ripost)

A fürdő vendéglátóhelyei is készülnek a nyitásra – fertőtlenítéssel és finom falatokkal.

Jöhetnek az éhes fürdőzök a Palatinus Strandra, tiszta padokkal, asztalokkal, finom ételekkel és italok várják őket szombattól (Fotó: Máté Krisztián/Ripost)

A strand törzsvendégei közül többen is jelezték már, mindenképpen ott lesznek a szombati megnyitón.

Fürdővendégekre vár 2021. május 22-én megnyitó Palatinus Strand (Fotó: Máté Krisztián/Ripost)

A Palatinus honlapján online is lehet jegyet váltani, az így kapott QR-kódot pedig a bejáratnál mobilon felmutatva egyből megkaphatjuk a belépés mellett sok egyébre alkalmas proxys karszalagot.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?