INSIDER

Most érkezett: kórházba került az SMA Noel, megszólalt az édesanya

Nyolc hónappal a génterápia után ismét Budapestre kellett utaznia Noelnek és családjának.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Az SMA Noel kórházban van, vizsgálatokat végeznek. Zente és Levente utánn Noelnek is közösségi adakozásból gyűlt össze a pénz a világ legdrágább gyógyszerére, a Zolgensma génterápiára.

Már 8 hónap eltelt a kezelés óta, most ismét Budapestre kellett jönnie. Aggodalomra nincs ok, felmérések és vizsgálatok várnak a kisfiúra, ezért van Noel kórházban.

Noel kórházban

„Izgatottan várom az eredményeket. Bízom benne és alig várom, hogy meghallgassam a szakemberek véleményét. Noel egyre erősebb és ügyesebb! Az utóbbi időben nagyon sokat okosodott„ – írta az édesanya.

A génterápia hatása egyértelmű így is az édesanya számára, de a szíve a vizsgálatok előtt mindig hevesebben ver.

A hálás édesanya most is megköszönte az adakozóknak, hogy lehetővé tették e fejlődést, esélyt adtak Noelnek egy teljesebb életre.

„Ismét el kell mondanom, hogy köszönjük a csodát, amit értünk tettetek, velünk küzdöttetek és hittetek Noelben és abban is, hogy ”együtt sikerülni fog„, végig fogtátok a kezünket a célig és még mindig itt vagytok velünk!” – írta.

Az erdélyi Érkörtvélyesen élő Ölyüs Noel is abban a ritka, öröklődő, gerinc eredetű izomsorvadásban (SMA) szenved, amely az idegsejtek pusztulásával jár. Miután kiderült Noelről a betegsége, a családnak az adott erőt, hogy látták Zente és Levente példáját, akiknek sikerült közösségi összefogással megszerezniük a pénzt a világ legdrágább gyógyszerére.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?