INSIDER

„Nem merjük utcára engedni a gyerekeket!” – elképesztő migránshelyzet a Vajdaságban

Csoportokba verődve terrorizálják a helyieket a migránsok a magyar határhoz közeli falvakban. Megoldás továbbra sincs, csak a félelem és a tehetetlenség.
  • Szerző: Ripost

A tavasz közeledtével újra fokozódik a migránshelyzet a Vajdaságban, egyre több illegális bevándorló érkezik újra a határ közeli magyar településekre: hol busszal, hol taxival.

migránshelyzet a Vajdaságban

Hatalmas csoportokba verődve állnak a magyarkanizsai buszmegállóban

Egy magyarkanizsai olvasónktól kaptunk fotókat arról, hogy is élik most mindennapjaikat, és milyen látványt nyújt a városkájuk. A főteret és a buszmegállót újra ellepték az illegális bevándorlók, akik mind abban a reményben érkeznek a Vajdaságba, hogy átjussanak Magyarországra, és onnan Németországba menjenek.

migránshelyzet a Vajdaságban

Szatyrokkal felpakolva állomásoznak Magyarkanizsán

„Most mondja az Újvidéki rádió, hogy az üres házak ablakait szögeljék be deszkával, hogy a migránsok ne bírjanak bemenni! Mi lesz itt!?” – írja egy magyarkanizsai.

„A város tele velük, a gyerekeket meg az utcára nem merjük engedni!” – írja egy másik kommentelő.

A migránsok gyakran a helyi buszokkal, még gyakrabban azonban taxival közlekednek – ahogy arról korábban már beszámolt a . Szerbiában a taxisok körében virágzik a migránsüzlet, a zombori nyílt befogadóközpont előtt akkora a taxisforgalom, mint a Keleti pályaudvarnál.

Az elmúlt hónapokban úgy tűnt, hogy kicsit csökken a nyomás Szerbia Duna-Tisza közötti területéről, és a nagy migránsáradat átkerül a magyar-szerb-román határhoz, ahol nem akadályozza őket kerítés abban, hogy Romániába jussanak. A pár hete forgatott Temesváron: az erdélyi várost teljesen ellepték a migránsok, akik hajléktalanként élnek ott, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy Romániából Magyarországra, majd onnan Ausztriába jussanak.

Úgy tűnik azonban, hogy a migránsok továbbra is próbálkoznak a magyar-szerb határon: péntekre virradóan a Bács-Kiskun megyei határszakaszon 4 esetben összesen 9 határsértőt tartóztattak fel Katymár, Tompa, Hercegszántó és Bátmonostor közigazgatási területén. A migránsok szír, tunéziai, líbiai és marokkói állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?