Létrehozva: 2021.12.01.

Napok óta hallgat a szeretőjével használt lakásról Jakab Péter

Napok óta hallgat Jakab Péter a lakásügyeiről és a Molnár Enikővel való, éjszakákon át tartó munkakapcsolatáról, amelyek már pártelnöki pozícióját és politikai pályafutását is veszélyeztetik.

Mint ismert, a minap a Jobbik újpesti szervezete etikai eljárás megindítását kezdeményezte. Az erről szóló dokumentum szerint már egy éve tudnak Jakab Péter és Molnár Enikő élettársi kapcsolatáról, ráadásul egy olyan lakásban élnek, amit a gyanú szerint a párt bérel nekik. A Jobbik alapszabálya szerint ezzel a cselekedettel nemcsak a családját, a feleségét, de a pártját is kínos helyzetbe hozta.

A botrány a nyilvánosság előtt Jakab lakása kapcsán robbant ki. A Bors buktatta le a pártelnököt, hogy az országgyűlés által részére évi 3 millió forintért bérelt, XI. kerületi, Fraknó utcai lakást nem saját célra használja, hanem kiadja albérletbe. Joggal merült fel a kérdés, hogy ha a Fraknó utcai lakásban más lakik, ő hol tölti az éjszakáit, amikor nem vidéken a családjával, három gyermekével.

A Bors erre is megadta a választ. Több alkalommal is felvételeket készítettek egy Csóka utcai lakásnál, amely előtt Jakab autója parkolt, és lencsevégre kapták magát a pártelnököt is, amikor kabinetfőnökével mentek be, majd távoztak reggel. Jakab Péter akkor is az ominózus lakásban volt – órákkal később menekítették ki –, amikor Molnár Enikő letagadta, hogy ott tartózkodna.

Fotó: Bors

A PestiSrácok megírta, hogy mellesleg Molnár Enikő háromgyermekes édesanya. Több mint 10 éve a Jobbik ifjúsági szárnyánál tűnt fel, azóta tudatosan építette politikai karrierjét. Előbb a Jobbikhoz köthető rádióhoz került, aztán a sajtóosztályra, pedig előtte szakmai tapasztalata nem volt: BKV-ellenőrként és postáskisaszonyként dolgozott. Itt ismerkedett meg párjával – aki a három gyermeket neveli, felügyeli, amikor édesanyjuk munkamegbeszéléseket tart a főnökével.

A PestiSrácoknak most hosszasan mesélt Molnár Enikő múltjáról és pályafutásáról egy volt jobbikos vezető tisztségviselő. Azt mondta, régóta nem nézik jó szemmel a pártban a nő törtetését. Arról is beszélt: köztudott a Jobbikban, hogy Jakab csak showman – valójában Molnár Enikő irányít. Jakab Péterrel még a sajtóosztályon dolgoztak együtt.

„Mi – és itt egy komoly kemény magról beszélek – Jakabot nem tartottuk alkalmasnak a pártelnökségre. Egyszerűen, mert nem karizmatikus. Enikő viszont meglátta benne, hogy könnyen irányítható, felépíthető és eladható. Gyakorlatilag tudatosan választotta és építette” – mondta a forrás. Azt is megsúgta, hogy a szóban forgó lakás után ne a párt, hanem a Jobbik Alapítvány háza táján kutakodjunk.

Állításait alátámasztani látszik az újpesti alapszervezet alelnökének levele, aki annak kapcsán írta a PestiSrácoknak, hogy az újpesti Jobbikban tag Molnár Enikő nem azonos Jakab kabinetfőnökével. Csupán névazonosságról van szó, az újpesti Molnár Enikő példás családanya. Szabó Balázs azt írta, a kabinetfőnökről ők is régóta hallják a pletykákat.

„Pártunkban kifejtett tevékenységét mi, újpesti jobbikosok is rendkívül károsnak ítéljük meg és megdöbbenéssel értesültünk az újabb kirobbant botrányáról. A cikkekben szereplő Molnár Enikőtől közéleti tevékenységétől és a pártban végzett arrogáns viselkedésétől elhatárolódunk, az általa képviselt politika és vezetési stílus nem tükrözi az Újpesti Jobbik által képviselt értékeket”– fogalmazott az alelnök.

A PestiSrácok most újra megkereste a Jobbikot és megkérdezte, hogy valóban az alapítvány bérli-e a Csóka utcai lakást, mióta és mennyiért, milyen jogcímen és mire használják az ingatlant. Arra is kíváncsiak voltak, hogy további lakásokat is bérelnek-e vagy egyedi eset a Csóka utcai lakás bérlete, illetve a lakásbérletet a kuratórium támogatta-e.

Ezen kívül Fellapozták a Jobbik Alapítvány alapító okiratát és beszámolóit. Sem olyan célkitűzést, sem olyan, a könyvvitelben elszámolt tételsort nem találtak, amibe egy lakáscélú ingatlan bérlése akár a párt elnökének, akár kabinetfőnöknek, akár bárkinek is beleférne. A Jobbik Alapítvány olyan célokra kéri a támogatók hozzájárulását is, mint értékeik bemutatása, kiadványok készítése, képzések és többek közt egészségügyi intézmények támogatása.

„Olyan kezdeményezéseket kívánunk támogatni, amelyek elfogadják az európai zsidó-keresztény civilizáció örökségét, támogatják a magyar hagyományok tiszteletét és megőrzését. Fontosnak tartjuk a múltunk és elődeink munkájának megismerését, történelmi múltunk feltárását, és az ismeret átadását az új generációk számára. Olyan programokat támogatunk, amelyek célja a magyar emberek jólétének és szabadságának előfeltételeit megteremtő polgári átalakulás előmozdítása. Ennek megfelelően kívánjuk munkánkat végezni és segíteni az értékeket teremtő kezdeményezéseket” – áll a Jobbik Magyarország Alapítványának honlapján a célkitűzések címszó alatt. Szintén az alapítvány honlapján bukkantunk rá, hogy Molnár Enikő a kuratórium tagja – a tavalyi beszámolóban tagságának bejegyzése még folyamatban volt.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Elképesztő dolog derült ki Ukrajnáról, erre nem gondolt senki

origo.hu

Meghökkentő videó jelent meg Putyin rettegett szövetségeséről

borsonline.hu

„Hat hete nyertem a lottón – egy új szabály miatt egy fillért sem láttam”

vg.hu

Benzinárstop: az olcsó üzemanyag jöhet, az üres töltőállomás nem

mindmegette.hu

Puha, édes tészta, különleges formában: így készül a budai kuglóf

origo.hu

Szabó Zsófi kapta Ördög Nóra sikerműsorát

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

ripost.hu

Elképesztő örömhírt jelentett be Szabó Zsófi

ripost.hu

Nagyon benézték az osztrákok, jönnek a nem várt gyerekek

ripost.hu

Mutatjuk, mit kell tenni most a málnával, hogy nyáron szuper termés legyen

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Mutatjuk a gyermekvédelmi törvénycsomag pontjait, komoly szigorítások léphetnek életbe

INSIDER

Követői tették helyre a hazugsággal kampányoló Magyar Pétert

INSIDER

Luxusterepjárót állított Karácsony Gergely a Blaha közepére

INSIDER

Akár tíz évre is börtönbe kerülhetnek a hídpénzbotrány elkövetői

INSIDER

Érthetetlen tragédia: nem törődtek vízbe esett barátjukkal, megfulladt

INSIDER

Hollywoodi színészekkel forgatott, most a zsidó sorsot viszi színpadra

INSIDER

Eltűnt egy 3 éves autista kisfiú, amíg a nagymamája teregetett

INSIDER

Deutsch Tamás: A dollárbaloldal már megint támadást indított Magyarország ellen