INSIDER

Most te is segíthetsz a bántalmazott édesanyáknak – csupán ennyit kell tenned hozzá

Idén sem marad el, csak átkerül az online térbe a Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) hagyományos adventi jótékonysági akciója, amelyet közel 30 család-, és civilszervezettel összefogva szerveztek a bántalmazott édesanyák életkörülményeinek javításának támogatására.
  • Szerző: Ripost

A FICSAK oldalán advent első vasárnapjáig, november 28-ig megvásárolható adventi koszorúkkal támogathatjuk a bántalmazott édesanyákat. A koszorúk között találhatunk számos Herczegh Anita és lánya, Áder Júlia által készített darabot is.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Király Nóra, a FICSAK alapítója a Metropolnak elmondta, hogy a VI. Családszervezetek Adventi Vására és Gyűjtése kedvezményezettje a Leány, Anya, Gyerek Alapítvány, a Lea Otthon Családok Átmeneti Otthona. az idei gyűjtés teljes bevételét egy Új Családi Otthon kialakítására szánják, amelyhez 1,5 millió forintra van szükség.

„Szívvel-lélekkel készültünk idén is erre az adventi jótékonysági összefogásra, amelyhez a hajlandóságot és a tettrekészséget én még otthonról hoztam, hiszen úgy nőttem fel, hogy édesanyám egy női jótékonysági szervezet tagjaként egész évben azon munkálkodott, hogy az éves vásárukra készített hol 20 üveg lekvárral többet, hol süteményeket, minden évszakban, mindenből pluszban, mint amennyire a családunknak szüksége volt. Most tőlem is ezt látják a gyerekeim, a lányok különösen lelkesek, ők benne vannak már a koszorú-készítésben, kézműves ajándékok gyártásában is„ – mesélte az ötgyermekes családanya.

Herczegh Anita és Király Nóra is készített adventi koszorút (Fotó: Metropol)

A jótékonysági akció fővédnöke idén is, ahogyan a kezdetektől, immár 6 éve Herczegh Anita, aki édesanyaként ugyancsak szívén viseli más családok sorsát. A Lea Otthont támogató gyűjtéshez saját kezűleg készít adventi koszorúkat, lányával, Áder Júliával közösen egy egész hetes anya-lánya program, közös munka és meghitt készülődés keretében.

”A karitatív tevékenység mindig is benne volt a családunkban, de a barátaink körében is. A gyerekek sorsa, a családok jövőjének kérdése mindig megérint, és igyekszem részt venni a segítségnyújtás valamilyen formájában. Ha az egyes családok sorsán, életminőségén tudunk javítani, mindannyiunknak jobb lesz, az az egész társadalom javára válik” – fejtette ki a Metropolnak Herczegh Anita. A négygyermekes édesanya hozzátette, a koszorúkészítés hagyománya pedig úgy alakult ki náluk, hogy sok a családjukban az adventi névnapos, és nekik mindig saját kezűleg gyártott koszorúkkal és karácsonyi díszekkel kedveskedtek.

Harminc családszervezet képviselői gyártották a jótékony célra szánt koszorúkat (Fotó: Metropol)

A koszorúk foglalási és vásárlási menete

1) Hogyan tudsz 1-1 koszorút lefoglalni?

Irány a FICSAK Facebook oldala! Minden koszorúról és kopogtatóról 1-1 kép lesz az albumban, és az adott kép mellett hozzászólásban kell odaírni, hogy „Stop”, utána az összeg befizetésére 2 órát várunk, utána már a következő stoppolóé a lehetőség.

2) Hogyan tudsz „fizetni”?

A koszorúk árát a Családszervezetek VI. Jótékonysági Adventi Gyűjtésébe, a Lea Otthon részére, egy új családi otthon kialakításáért a https://csalad.hu/csaladban-elni/segitseg-a-bantalmazott-edesanyaknak linken lehet befizetni kizárólag bankkártyával a „Támogatom” gomb megnyomásával Egyéb összeg is kiválasztható és megadható. Kérjük, hogy legalább a koszorú árát – ha lehetőség van rá akár természetesen magasabb összeg is lehet – fizesd itt be.

3) Vedd fel velünk a kapcsolatot! Utalás után írj nekünk privát üzenetet a FICSAK Facebook oldalán, és mindjárt írd meg nekünk melyik fantázia nevű koszorúra, milyen néven fizettél be. Kollégáink ezt ellenőrzik, és 1-2 órán belül egyeztethetsz is velük, hogy mikor jönnél el személyesen átvenni.

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A legfinomabb diós és mákos bejgli
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?