INSIDER

Most a Mikulás kér segítséget!

A Mikulás, akitől mindig mindenki kér, most bajban van! Miután lángra lobbant és kiégett nagykarácsonyi dolgozószobája, azt kéri, hogy aki teheti, segítsen felújítani, feldíszíteni és újra ajándékokkal ellátni a Mikulásházat, hiszen több ezer gyerek szeretné őt meglátogatni karácsonyig.
címkék:
  • Szerző: L.A.

Minden évben sok álom válik valóra a nagykarácsonyi Mikulásházban. Így lesz ez szombaton is – ha addigra sikerül a hétfő reggeli tűz okozta károkat helyreállítani.
„A legfontosabb helyiség, a Mikulás irodája gyulladt ki, szinte minden odaveszett!” – mondta a helyszínen a -nak Nagy Zoltán. „Szombaton már újra szeretné a családokat fogadni, ám addig rengeteg a munka.”

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Bár az épületben szerencsére senki sem tartózkodott a tűz idején, a Mikulás összes bútora odaveszett, az asztala, a széke, a ruhája, még az új csizmája is, amit különösen sajnál. Egyedül a fából készült botja maradt épen, ami kész rejtély, hiszen körülötte minden más elégett.

A 23 év alatt 70 ezer levél gyűlt össze a szekrényben, a fele a tűz martalékává vált. Azoknak a gyerekeknek viszont, akik idén írtak a Mikulásnak, nem kell aggódniuk, az ő leveleik még nem kerültek be a szekrénybe.

„Úgy tudni, egy hosszabbító okozta a tüzet, és utána lángra kaptak a bútorok” – tájékoztatott a renoválásban segédkező Nagy Zoltán. „A tűzoltók gyorsan kiértek, a tető megmenekült, de minden mást újra kell festeni, újra beszerezni a bútorokat, takarítani, kormot lemosni, alapozni, vakolni. Reggeltől estig dolgozunk, mert szombaton várják a Mikulást a gyerekek. Olyan nincs, hogy nem leszünk kész, 1000-2000 gyerek nem csalódhat! Ha kell, itt alszunk, vagy nem alszunk.”

Sok mindenre szükségük van, amihez segítséget kérnek. Az egész padlószőnyeget fel kellett szedni, újat kellene lerakni, de az még nincs. Szükség van bútorokra, egy szép fotelre a Mikulásnak, mert az övé összeégett, valamint csokira és nyalókára, hiszen a gyerekek nem kaphatnak füstös csomagokat. Elkelne a segítő kéz is. Bár közzétették a Mikulás kérését, eddig egyetlen család jelentkezett. Egyéb segítség híján az épületben dolgozók, ismerősök és néhány környékbeli szorgoskodik a füstszagú épületben. A Mikulás – koránál fogva – a munkában nem tud segíteni, azzal van elfoglalva, hogy új ruhát szerezzen be. Vele csak telefonon tudtunk beszélni.

„Fájdalom ez, ami történt, és éppen Mikulás napja előtt! Lelkileg ez nagyon megterhelő” – mondta a -nak. „Az egyetlen, ami erőt ad, hogy már nyitáskor, a múlt vasárnap 500 gyerek érkezett. Miattuk kell csinálni, ők adnak most lelkierőt.”

Fotó: Nagykarácsonyi Mikulásház

Díszeket, játékokat várnak

Rengeteg könyv, dísz, játék égett meg, vagy vált használhatatlanná, nemcsak a tűz, de a füst hatására is. A Mikulás bármilyen segítséget szívesen fogad: munkaerőt, játékokat, édességeket, díszeket. Aki pénzzel szeretne segíteni, az alábbi számlaszámon teheti meg: Könöf Közmű Kft., Unicredit Bank, 10918001-00000106-19270002.
A Mikulás, a Manók és a teljes személyzet nevében köszönik az eddigi segítséget és áldozatos munkát, aminek köszönhető, hogy szombaton megnyílhat a felújított Mikulásház és újra fogadhatja kis vendégeit a nagyszakállú.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Nincs karácsony töltött káposzta nélkül – klasszikus recept a Mindmegettétől

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?