INSIDER

Milliós kártérítést kaphat a skálás gyilkos: gazdag emberként szabadulhat Bene

Bene László a rossz börtönbeli körülmények miatt perel.
  • Szerző: Ripost

Május közepén kellett volna a büntetés-végrehajtási bírónak határoznia arról, hogy Bene László 25 év után elhagyhatja-e a szegedi Csillag börtönt.

Ám a Blikk információi szerint a bíró elhalasztotta a döntést, így a skálás gyilkosként elhíresült bűnöző továbbra is a rácsok mögött marad. 

Úgy tudják, a bíró többek között arra vár, hogy kiderüljön: Bene megkapja-e azt a többmilliós kártérítési összeget, amelyért egy szakjogász segítségével pert indított rossz börtönbeli tartási körülményei miatt.

"Valóban igaz a hír, ügyfelem sorsáról csak később dönt a bíró. Ez a döntés teljesen logikus, hiszen ilyenkor sok egyéb mellett azt is vizsgálják, hogy az elítéltet milyen körülmények várják a kinti világban" – mondta el a Blikknek Bene László ügyvédje, dr. Soltészné dr. Nagy Katalin.  

"Bene családja eladta azt a devizahitellel terhelt lakást, ahova a férfi mehetett volna, így amíg nem ítélik meg neki a kártérítést, nem igazán tudna hova menni. Reményeink szerint pár hónapon belül döntés születik a kártérítési perben, és ha az védencem számára kedvező, szerintem nem lehet akadálya a szabadlábra bocsátásának" – tette hozzá a védő. 

"László tanul, mellette dolgozik is a rácsok mögött. Igazság szerint azért sem bánja, hogy elhalasztotta a bíró a döntést, mert az utolsó vizsgája még nincs meg, és azt szeretné mindenképpen megcsinálni. Szociális szakképzésre jár, amit nagyon szeret, illetve bízik benne, hogy a szabad életében is el tud majd ezen a területen helyezkedni" – mesélte Bene ügyvédje.

Bene és társa, a börtönben öngyilkosságot elkövető Donászi Aladár a magyar kriminalisztika egyik legkegyetlenebb párosa. 1989 és 1994 között tucatnyi fegyveres rablást, összesen pedig négy gyilkosságot követtek el. Először egy rendőrrel végzett Donászi. Később már együtt csapott le a páros: egy egyetemistát, Sádt Győzőt végezték ki a budai Skálánál. Pár hónappal később két vadász életét oltották ki Sárszentmihálynál, akik pont arra jártak, ahol a rablógyilkosok lőgyakorlatot tartottak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?