Létrehozva: 2021.08.13.

Micsoda ünneplés: négy napra Városok sétányává változik az Alkotmány utca

Elképesztően jó programokkal készülnek az augusztus 20-ai hosszú hétvégére.

Az államalapítás ünnepe alkalmából az utóbbi évtized legnagyobb volumenű rendezvénysorozata várja a fővárosba látogatókat, a Szent István Napokon Magyarország összes városának rövid történetét is megismerhetjük: azok zászlóival az Alkotmány utcából négy napra Városok sétánya lesz.

Szent korona

A Városok sétánya egy látványos installáció, amelyen megjelenik a 346 magyar város zászlaja. A lobogók mellett az összes megyéről, Budapestről és az országról információs totemek mutatják be hazánk sokszínűségét. A kiállítás helyet ad Magyarország határon túli városainak is, amelyek közös totemen jelennek meg.

A Városok sétányának célja bemutatni országunk kulturális gazdagságát, mélyíteni a történelmi ismereteket, illetve megerősíteni a magyar identitás-tudatot minden odalátogató felnőttben és gyerekben egyaránt. A kiállításon sétányán bárki megkeresheti városának vagy éppen szülővárosának zászlaját, mellyel úgy fotózkodhat, hogy az Országház adja a páratlan szépségű hátteret.

A Városok sétánya megtekinthető augusztus 20-tól 22-ig, a további eseményekről a www.szentistvannap2021.hu oldalon érhető el részletes információ.

A Vörösmarty téren a legjobb magyar csárdák ételeit lehet megkóstolni a Csárdafesztivál keretében. A Március 15. téren kiemelkedő sportolóink mesélnek a SportHősök állomáson, a Vigadó téren az Operett Korzó színpadon a Budapesti Operettszínház művészei lépnek fel. A hétvége során több tízezer embert vár a RoadMovie Live koncertsorozat a Műegyetem rakparton, a Nehru parton és a Bálnában Divat&Design Feszt fogadja az érdeklődőket. A Városliget Gyerekligetté alakul, ahol a gyermekek és felnőttek számára egyaránt izgalmas programok várják a családokat.

A többnapos eseménysorozat célja, hogy minél több belföldi vendég látogasson el a fővárosba, ezzel is támogatva a turisztikai ágazat helyi szereplőit. Minden esély megvan arra, hogy a programsorozat fellendíti Budapest forgalmát, hiszen az augusztus 20. környéki előfoglalások már most jelentős kiugrást mutatnak a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai alapján.

A Szent István Nap programjairól részletes információ érhető el a szentistvannap2021.hu weboldalon és a kapcsolódó Szent István Nap 2021 mobilapplikáción.

A négy napon át tartó eseménysorozat alkalmából lesz Utcazene és Foodtruck Show a Szabadság téren, Szabadrét Fesztivál az Erzsébet téren, illetve Magyar Ízek Utcája is a Lánchíd utcában. Az Alkotmány utcát a Városok sétánya kiállítás gazdagítja, itt lehet majd megtekinteni az újjáépített Aranyvonatot. A Budai Várban a Tóth Árpád sétányon kap helyet a Hősök útja, a Gellért-hegyen, a Filozófusok kertjében lesz a Panorama Classical komolyzenei koncertsorozat, a Retro Tabán rendezvényen pedig ismét megelevenedik a kultikus városrész.

Szent István Napja alkalmából minden idők legnagyobb rendezvénysorozata várja a fővárosba látogatókat augusztus 19. és 22. között, amely valamennyi korosztálynak minőségi programokat kínál. Augusztus 20. a hagyományos állami rendezvényekkel indul, az este fő elemeként, 21 órakor pedig kezdetét veszi az Új „Tűz és fények játéka” tűzijáték. A hagyományos események mellett idén további 17 helyszínen változatos programok várják városszerte a vendégeket, amelyeket a koronavírus-járvány miatt érvényben lévő korlátozások nem érintenek.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Félelmetes katonai szövetség jött létre a NATO ellen

origo.hu

A gigamellű modell kétszer is csődbe ment, mégis elképesztő luxusautói vannak

borsonline.hu

Kiderült az igazság: letaszították a trónról Vilmos herceget

hirtv.hu

Most éppen a Jobbik tyúkszemére lépett Magyar Péter

metropol.hu

Szoboszlai edzője mindenkit átvert? Mégis itt dolgozna Jürgen Klopp

magyarnemzet.hu

Nagy Feró megrázó interjúban állt ki Orbán Viktor mellett, Magyar Péter is megkapta a magáét

origo.hu

Folyamatosan meztelenkedik a kebelcsoda bolgár énekesnő

astronet.hu

Május havi horoszkóp 2024: nagy fordulatok jönnek

ripost.hu

Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

ripost.hu

Pénzeső májusban, ez a 4 csillagjegy már nyithatja a pénztárcáját

ripost.hu

Ennek a 3 csillagjegynek óriási szerencsét hoz a hétvégi csillaghullás

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Visszatért a halálból a zalaegerszegi családapa: álmában jött rá, ki segített neki

INSIDER

Szentkirályi Alexandra: Már a Szomszédoknak is elegük van

INSIDER

Egy kétéves kislányt zártak az autóba Nyíregyházán, eszméletlenül húzták ki

INSIDER

Az orvosok szörnyű jóslata: 9 évet él már csak a hetedik osztályos Krisztián