INSIDER

Megszólalt a híres újságíró: "Gyárfás és Friderikusz felszólított, hogy szálljak le a Fenyő-ügyről"

Döbbenetes titkot árult el a Ripostnak az ismert újságíró, Brády Zoltán. Miközben több órás dokumentumfilmjét készítette Fenyő János bizalmasával, a halálos beteg Perczel Tamással, amelyben beszélgettek a médiacézár hatalmi háborúiról és halálának lehetséges okairól, a gyilkosság felbujtásával kedden megvádolt Gyárfás Tamás és Fenyő egykori barátja, Friderikusz Sándor meglátogatta őt. Nem is akármilyen célból!
  • Szerző: Ripost

Perczel Tamás már tizenöt évvel ezelőtt tudta, amire a rendőrség és az ügyészség csak most talált elegendő bizonyítékot: hogy Gyárfás Tamás lehetett az, aki megbízást adott Fenyő János médiavállalkozó 1998. február 11-i meggyilkolására. Ezt a saját bevallása szerint elmondta a rendőrségnek is, sőt a halála előtt készült közel 4 órás dokumentumfilmben határozottan utal rá. 

„Nem lesz televízió, amelyik leadja”

"Hónapokon át dolgoztunk Perczel Tamással az interjún. A négy óra alatt sok mindenről beszélgettünk, a családjáról, a rendszerváltás magyar politikai világáról, az országot megrázó botrányokról. Perczelnek sok első kézből való információja volt erről az időszakról, és nemcsak azért, mert maga is országirányító családok leszármazottja. Nagy cégek és fontos üzletemberek mellett tevékenykedett, nekik adott tanácsokat. Fenyő Jánosnak bizalmas barátja volt, közösen alakították ki a Vico tulajdonában lévő Népszava arculatát. Ez persze nem mindenkinek tetszett" – fejtegette a %%-nak Brády Zoltán.

„Elég sok mindent tudok, ami valószínűsít néhány változatot, amikről nem esik szó. Nem lesz televízió, amelyik leadja, pedig csak feltételezések”

– fogalmazott Perczel az interjúban. Előtte persze részletesen beszámol Fenyő kapcsolatáról azzal a három emberrel, akinek érdekében állhatott a halála. Az egyik közülük, akiről a leghosszabban beszél, maga Gyárfás.

Nem csoda, ha a tévés nem örült a filmnek, Brády elmondása szerint meg is látogatta őt Friderikusz Sándorral, hogy nyomást gyakoroljanak rá. A találkozó pontos részleteiről olvashatsz a csütörtöki számában.