INSIDER

Meglepő szabálysértésért büntethetik a Petőfi hídról ugró férfit

A Dunába ugrott egy férfi a Petőfi hídról, a Boráros térnél még vasárnap este. Az arra közlekedő hajósok vették észre a merész alakot, a vízen dolgozók rádión keresztül értesítették a vízirendőröket.
  • Szerző: Ripost

„A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság járőrei azonnal a helyszínre siettek” – mondta el a %%-nak  Lisznyai Péter százados. Mivel közel voltak, két perc alatt odaértek. A 26 éves férfi a Boráros téri pontonhídba kapaszkodott, amikor a vízi rendőrök kiértek.

Kihúzták a vízből a férfit, akit izolációs fóliával takartak be, hogy ne hűljön ki, majd értesítették a mentőket.

Kiderült: a férfi, akit a Merényi kórházba szállították megfigyelésre, enyhén ittas állapotban volt, és viccből ugrott a Dunába.  Az ugráskor nem volt egyedül, a barátja a hídról nézte végig a zuhanást. 

„Mivel a Dunában tilos fürdeni, a férfi tette szabálysértésnek minősül és hivatalból szabálysértési eljárás indulhat ellene" – mondta Lisznyai. Akár 150 ezer forintos pénzbüntetést is kiszabhatnak a felelőtlen ugróra.

Ugyanakkor, ha valaki öngyilkossági szándékkal ugrik, azt nem büntetik meg, de helyette akár a pszichiátriai osztályra is szállíthatják.

 

Ha támogatásra van szüksége, vagy egy ismerőse szorul segítségre, hívja az éjjel-nappal elérhető ingyenes segélyvonalat: 116-123.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?