INSIDER

Meglepő fordulat a Katzenbach-gyilkosság ügyében: hazugságvizsgálat alá vetik Curtis testvérét

Különleges kéréssel állt elő a rendőrség számára Sz. Lajos. Emiatt akár új részletek is kiderülhetnek a nyomozás kapcsán.
  • Szerző: Ripost

Mint arról a is beszámolt, Sz. Lajost és L. Istvánt azzal gyanúsítják, hogy 2009-ben meggyilkolták és elásták Katzenbach Imrét. A labdarúgó holttestét tavaly decemberben találták meg elásva, a szakértők szerint a fejére mért ütés végzett vele.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Blikk információi szerint nemrég különleges kéréssel állt elő Curtis testvére, Sz. Lajos. A férfi szeretne már pontot tenni az ügy végére, ezért kérte, hogy vessék hazugságvizsgálat alá.

Sz. Lajos korábban katona volt, és a küzdősportokhoz is nagyon ért: cselgáncsozott és kempózott is

Sz. Lajos korábban katona volt, és a küzdősportokhoz is nagyon ért: cselgáncsozott és kempózott is
Fotó: Bors

A lap szerint pedig már át is esett a poligráfos vizsgálaton, aminek az eredménye azt mutatta, hogy egyetlen kérdésre sem adott hamis választ.

Bár ezzel természetesen még nem tisztázódott a neve a gyilkossági ügyben, de az látszik, hogy igyekszik együttműködni a nyomozó hatósággal.

Katzenbach Imre Fotó: Bors

Nagyon fontos hangsúlyozni, a poligráf nem azt mutatja ki, hogy valaki hazudik-e, hanem hogy egyes kérdések feszültséget, vagyis mérhető eltérést okoznak-e szervezetében. Nem könnyű átverni a készüléket, általában profi, arra külön kiképzett hírszerzőknek, notórius hazudozóknak vagy komoly pszichés zavarral küszködőknek sikerül. Van még egy csoport, akik nem direkt hazudnak, hanem egyszerűen rosszul emlékeznek bizonyos dolgokra. Természetesen náluk sem jelez a készülék, hiszen ők igazságként élik meg a tévedésüket. A bírók nagyon óvatosak abban a tekintetben, hogy mennyire vegyék komolyan az eredményeket. Az biztos, ha valaki ellen rengeteg bizonyíték van, de átmegy a poligráfon, akkor el fogják ítélni” – részletezte a Blikknek Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?