INSIDER

Teljesen összetört a bányatónál elhunyt búvár édesanyja: „Bence otthonosan mozgott a vízben”

Borzalmas tragédia történt a befagyott apci tónál, ahol egy extrém sportokat kedvelő férfi életét vesztette.
  • Szerző: Ripost

A mindenki által egyöntetűen tapasztalt búvárnak mondott Bence vasárnap kora délután érkezett a Heves megyei Apcra, a Széleskő-bányatóhoz.

Nem először csinálta az extrém búvárkodást, így szeretteit sokkolta a tragédia híre. A fiatal férfi hosszú évek óta merült a föld minden táján, tengerekben, óceánokban és fagyos vizekben egyaránt.

Váratlan tragédia történt Apnál, a Széleskő-bányatónál

A Széleskő-bányató
Fotó: Google

„Bár másnak ez extrém sport, de Bence olyan otthonosan mozgott a vízben, mint más a szárazföldön, egyszerűen imádta, szinte a második otthona volt ” – mesélte a Borsnak a férfi egyik ismerőse.

Az eset kapcsán úgy tudni, hogy a fiatal nem használt sem kötelet, sem biztosító embert. Így barátai okkal félthették az életét. Egyes szemtanúk szerint Bence a tó partján egy lány társaságában volt.

Elhunyt egy extrém sportokat kedvelő fiatal

A jeges tóban lelte halálát a tapasztalt sportoló
Fotó: Bors

„Sosem volt óvatlan vagy vigyázatlan, mindig nagyon odafigyelt, pontosan tudta, milyen veszélyekkel jár a szenvedélye. Ezért sem értjük, mi történhetett aznap. Annyi terve volt még Bencének, igazságtalan, hogy ilyen fiatalon elment, méghozzá pont aközben, ami mindennél kedvesebb volt számára. Szegény anyukája, úgy tudjuk, teljesen összeomlott, nagyon szerették egymást Bencével” – tette hozzá a barátja.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?