INSIDER

Még a kocsikulcsot is eldobta az aljas ceglédi cserbenhagyó

A Budakörnyéki Járásbíróság elrendelte annak a ceglédi férfinak a letartóztatását, akit halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével és más bűncselekménnyel gyanúsít a Ceglédi Rendőrkapitányság.
  • Szerző: Ripost

A sofőr péntek este Cegléd lakott területén kívül, ittas állapotban közlekedett autójában egy utassal. Ahogy a megírta, ugyanebben az időben közlekedett kerékpárján a részeg sofőr előtt két fiatal.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Mindkét kerékpáros az úttest jobb szélére húzódva haladt, kerékpárjaik megfelelően ki voltak világítva. A biciklis fiatalok és a mögöttük haladó gyanúsított személygépkocsija között több jármű is közlekedett.

Kiderült: a férfi megkezdte az előtte haladó járművek előzését, és az
előzést a folyamatos ellentétes irányú forgalom miatt úgy hajtotta végre, hogy az egyes megelőzött járművek elé visszatért a haladási iránya szerinti jobb oldali forgalmi sávba, a megelőzött járműveket valamennyi alkalommal fékezésre kényszerítve. A közvetlenül a fiatalok mögött közlekedő jármű előzése során a részeg sofőr ittasságából eredő figyelmetlensége miatt nem észlelte az úttesten haladó kerékpárosokat, és a haladási iránya szerinti jobb oldali forgalmi sávba oly módon tért vissza, hogy a kerékpárosok sebességére már nem tudta lelassítani járművét, ezért személygépkocsija jobb első részével előbb az egyik, majd a másik biciklisnek ütközött.

A baleset következtében a lány olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Megtudtuk: a balesetet mind a részeg férfi, mind utasa észlelte, ennek ellenére a gyanúsított járművével a helyszínen nem állt meg, nem győződött meg arról, hogy a sérültek segítségre szorulnak-e, hanem a helyszínről elhajtott. Az aljas férfi Cegléden leállította a kocsit, majd visszatért Csemőre, ahol a gépkocsi indítókulcsát és távirányítóját az út menti árokba dobta.

A halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette kettőtől nyolc évig, a segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntette három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény.

Az is kiderült, hogy a férfi több alkalommal volt büntetve, a mostani bűncselekményeket felfüggesztett szabadságvesztés büntetés próbaideje alatt követte el. Okkal feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a gyanúsított a bizonyítást veszélyeztetné, így különösen a büntetőeljárásban részt vevő vagy más személyt megfélemlítene, jogellenesen befolyásolna, tárgyi bizonyítási eszközt, elektronikus adatot vagy vagyonelkobzás alá eső dolgot megsemmisítene, meghamisítana vagy elrejtene, illetve az eljárás tárgyát képező bűncselekményt folytatná, vagy szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el.

A bűncselekményt követően a gyanúsított a járművét Cegléden hátra hagyta, annak indítókulcsát Csemőn dobta el, és megpróbálta rávenni utasát, hogy a nyomozó hatóság esetleges érdeklődése esetén állítsa azt, hogy a járművet ellopták, és a balesetről ne tegyen említést.

A bíróság elrendelte a letartóztatását – közölte a Budapest Környéki Törvényszék Sajtó és Kommunikációs Osztálya.

 

És ezeket olvastad már?