INSIDER

Maszkmentes napot hirdetnek a vírustagadók

Nyilvánosan terjed az a felhívás, amiben a vírustagadók azt kérik, október 30-án pénteken mindenki dobja el a maszkot. Akkor, amikor az egész világon, így Magyarországon is napról napra több a koronavírus-fertőzött és emberek halnak meg a járványban! Ilyenkor csak az nem védekezik a vírus ellen, akinek öngyilkos hajlamai vannak.
  • Szerző: Ripost

Egyre veszélyesebb és durvább dolgokat engednek meg maguknak a vírus- és maszktagadók: arra buzdítják az embereket, hogy dobják el a maszkot, mindezt teszik pont akkor, amikor egyre gyorsabban terjed a járvány. Egymást hülyítik, versenyt űznek a törvénysértésből, és erre ráadásul most másokat is buzdítanak: október 30-ra maszkellenes mozgalmat hirdettek, gyakorlatilag törvénysértésre buzdítják az embereket, hiszen kormányrendelet írja elő a maszkviselést az adott helyeken.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Facebook

A magyar egészségügyet szerencsére felkészülten érte a járvány második hulláma, de az emberek életével és egészségével játszik, aki tagadja a védekezés szükségességét és megalapozatlan, ostoba álhíreket terjeszt. Ha öngyilkos hajlamaik vannak, az rájuk tartozik, de azok életét is kockára teszik, akiket befolyásolni tudnak.

Dr. Mina András egészségügyi szakjogász a kérdésére elmondta: a maszkmentesség meghirdetése önmagában még nem számít bűncselekménynek, de hogy nem épelméjű cselekedet, az is biztos!

„Bűncselekménynek akkor minősülne, ha közveszéllyel fenyegetéssel párosulna, vagyis azt állítanák, hogy a maszk ártalmas, amiatt meghalhatnak. De aki a védekezés megtagadására buzdít egy járvány kellős közepén, amikor egyre több áldozatot szed a vírus, az biztosan nem épelméjű! – közölte a szakember.

Fotó: AFP

Nemcsak az egészség, a munkánk, a családunk a tét

Orbán Viktor miniszterelnök az operatív törzs szombati ülése után hangsúlyozta: ahhoz, hogy az országban ne kelljen a tavaszihoz hasonló korlátozásokat bevezetni, nagyban hozzájárul, hogy az egészségügy állja a sarat. Kiemelte: a maszk szabályos viselésével állíthatjuk meg a járvány terjedését, emellett mindenkit arra biztatott, hogy éljen az ingyenes influenza elleni védőoltással. Megígérte: a kormány azon van, hogy hazánk minél hamarabb hozzájuthasson megbízható koronavírus elleni vakcinához.

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Borbély Lénárd: hordjunk maszkot!

Szívszorító posztot tett közzé Borbély Lénárd, Csepel polgármestere, aki szintén elkapta a koronavírust.

„Szombat este már alig tudtam levegőt venni, és így már a beszéd sem nagyon ment. Ki kellett hívni a mentőt és kórházba kerültem. Itt kiderült, hogy kétoldali tüdőgyulladást kaptam, az immunrendszerem összeomlott, és a véroxigén szintem folyamatosan csökken. Ezért jelenleg oxigénnel segítenek...”

Köszönöm mindenkinek a sok jókívánságot, az aggódást, az imákat és a segítségek felajánlását. Nagyon jól esik.

Sajnos...

Közzétette: Borbély Lénárd2020. október 25., vasárnap

A politikus arra kér mindenkit, hogy tartsa be az összes kormányzati óvintézkedést, leginkább a saját érdekében.

„Kerüljék el a zsúfolt helyeket, a testi kontaktust, ne menjenek tömegbe. Hordjunk maszkot és tartsunk távolságot.”

Karantén: 150 ezer forintra nőtt a bírság

Az Országgyűlés több ponton módosította a karanténfajtákkal kapcsolatos szabályokat, így például 50 ezer forintról 150 ezer forintra növelte a hatósági házi karantén megsértése miatt kiszabható legmagasabb bírság összegét. Változtak a külföldről történő belépés szabályai és szigorúbban ellenőrzik a hatósági karantén betartását.

Üzletet csinálnak a maszktagadásból

Úgynevezett „hálós” maszkokat árusítanak az interneten, ami egyáltalán nem alkalmas az arc jogszabályban előírt eltakarására. „De legalább a szúnyogok nem repülnek a számba” – kommentálta a kínálatot egy érdeklődő. „Viseld magabiztosan, fejezd ki bátran a véleményed. Nevess a világon!” – kínálja portékáját a cég.

Fotó: GettyImages

Hozzá kéne tennie: a nevetés csak addig tart, amíg az álmaszk viselője vagy valamelyik hozzátartozója el nem kapja a koronavírust. Erre mondják: viccnek ez kicsit erős.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?