INSIDER

Másfél kilométer hosszú szeméthalom Zuglóban! – Döbbenetes fotók!

Több száz köbméternyi szeméthalom borítja Zuglóban a Francia utat. Úgy tűnik, az elképesztő állapot senkit sem zavar.
  • Szerző: Ripost

Megdöbbentő szeméthalom Zuglóban: kidobált bútorok, gumiabroncsok, ruhák, háztartási szemét és ki tudja még mi minden áll halomban a zuglói vasútállomás mögött húzódó területen. A probléma nem újkeletű, megoldás azonban továbbra sincs rá.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

szeméthalom Zuglóban

Vastagon áll a szemét a sínek és a garázssor között (Fotó: Ripost)

Tavaly januárban a zuglói önkormányzat szerette volna ezt a részt megszerezni a jelenlegi tulajdonos MÁV-tól: fizetős parkolóhelyeket létesítettek volna a jelenlegi, Francia úti garázssor mögött. Mivel azonban ehhez a garázstulajdonosoknak (akik a MÁV-tól bérlik a területet), el kellett volna szállítaniuk a körülbelül 10 tonnás, betonalapon álló garázsaikat, végül meghiúsult a terv.

szeméthalom Zuglóban

Most már illegális hulladéklerakónak használják a területet (Fotó: Ripost)

„Az ott lakók számára visszatérő gondot jelent, hogy a Francia úti garázssorok melletti területet illegális hulladéklerakónak használják. Ez a rész országosan a legfertőzöttebb területnek számít. Az elmúlt két évben a Francia úti garázssorok melletti és a Mexikói úti vasúti területekről 366 tonna hulladékot szállíttatott el a MÁV” – tudatta a társaság tavaly januárban lapunkkal.

szeméthalom Zuglóban

Teljesen elborítja a szemét a töltést, és a garázsok hátulját (Fotó: Ripost)

A jelentős szeméthalom Zuglóban kicsit róka fogta csuka helyzet: mivel az érintett zuglói terület és a töltés a MÁV tulajdonában áll, nem számít közterületnek, ezért sem a rendőr, sem a közterület-felügyelő nem járhat el az illegális szemét ügyében.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?