INSIDER

Már mindenhol bikáznak: suli mellett kapcsolták le a rendőrök a drogost – videó!

A budapesti iskolák környékén is megjelentek az új dizájnerdrogot, a bikát fogyasztó drogos zombik. Egy videón jól látszik, ahogy a rendőrök elvisznek egy lelassult kábszerest az egyik árpádföldi iskola közelében.
  • Szerző: Ripost

A hoz eljuttatott felvétel múlt héten, az egyik hétköznap reggel fél nyolckor készült, amikor a legtöbb gyerek jár a környéken. A kisebbeket kísérik ugyan a szülők, de sok gyerek egyedül sétál arra iskolába menet.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Tanyát vertek az iskolánál a drogosok

Megtudtuk: reggel és délután is gyakran látni az iskola környékén drogosokat, az aluljáró melletti padokon vagy az aluljáróban tanyáznak. – „Ide jár a fiam iskolába, reggel és délután is láttam itt furcsa alakokat, és nem a tipikus kéregető hajléktalanok. A legtöbb nagyon lassan mozog, de nem részegnek látszanak, a legtöbb olyan, mintha egy robot vagy zombi lenne” – mondta a nak a felvételeket készítő édesanya, aki nagyon örült annak, hogy a rendőrök hamar intézkedtek.

A rendőrök hamar kiértek

„A rendőrség intézkedett, az elvégzett gyorsteszt kimutatta, hogy az illető újfajta pszichoaktív szert használt „– tudta meg a a rendőrségtől. Az illető kis mennyiségben fogyasztott, így csak szabálysértést követett el.

Gyorsan terjed a bika, az új “zombidrog”

Mint ahogy a megírta, gyorsan terjed Budapesten a bika, ami erősebb, mint a többi dizájnerdrog. Egyik tipikus tünete, hogy lelassul tőle az ember. A Bika nem csak azért veszélyes, mert olcsósága miatt egyre többen használják, hanem mert könnyen halálhoz vezet a használata: nem tudni, mennyire higították a Távol-Keletről neten vagy postán rendelt, kotyvasztott árut.

Drogosok és hajléktalanok az iskola körül

Mint a megírta, borzasztó állapotok uralkodnak a XIII.kerületben, az iskolák környékén sok kellemetlenséget okoznak az ott tanyázó drogosok és hajléktalanok – Ott állunk többen a gyerekekkel, és szó szerint öklendezünk a bűztől és mocsoktól – mondta a -nak egy panaszos édesanya. A szülők eddig empatikusak voltak, de betelt náluk a pohár, szeretnék, ha kitakarítanák a környéket.

Egész Budapestet elárasztotta a bika

Egy hónap alatt megduplázódott a halálos esetek száma az új dizájnerdrog, a bika miatt. Augusztus elejéig 11 emberrel végzett a bika néven ismert új kábítíószer, azóta már 21 ember halt meg. Mint a megírta, augusztusban a Podmaniszky aluljárónál és a belvárosban árulták, azóta már a Népligetnél is megjelentek a bikától beállt emberek és a terjesztők is. Budapest gócponttá vált, de vidéken is sok esetről számoltak be a napokban.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?