Létrehozva: 2022.01.07.

Már a gyerekeken is spórol Márki-Zay Péter, kiakadtak a szülők

Ízetlen ételek, kis adagok és éhes gyerekek – Hódmezővásárhelyen arra panaszkodnak, hogy csapnivaló az intézményekben a kaja, amióta a polgármester, Márki-Zay Péter lecserélte a közétkeztetőt.

Éhesen mennek haza az iskolából a gyerekek, kritikán aluli a minősége az ételeknek és még az ovisoknak sem elegendő az adag, amióta új közétkeztető látja el a feladatokat Hódmezővásárhelyen.

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere – mellesleg a baloldal kormányfő-jelöltje – eddig csak nyilatkozataiban utalt a spórlásra.

„Kevesebb áramot kell használni, kevesebb vizet kell használni, kevesebb gázt kell használni, cseréljétek le az autóitokat kisebbre”. - ajánlotta a saját rezsicsökkentő ötleteit a miniszterelnök-jelölt.

Hódmezővásárhelyen, ahol lehetőséget kapott arra, hogy az ötleteit polgármesterként meg is valósítsa, a helybéli közétkeztető vállalkozót január 1-től lecserélte egy Pest megyei multira és a cseppet sem olcsónak mondható, napi 900 forintos áron csapnivaló kosztot ad a gyerekeknek – állítják a szülők. Ezt akkor tapasztalták, amikor újra iskolába, óvodába mentek a gyerekek.

 

Még egy hét sem telt el, de már özönlenek a panaszok. A szülők kiakadtak. Sem a minőséggel, sem a mennyiséggel nincsenek megelégedve.

„Eddig még nem is kaptak rendes húst a gyerekek. Hétfőn túrós tészta volt, kedden spenót virslivel, szerdán krumpli vagdalttal. A gyerek éhesen jött haza minden nap, ezért fizetek napi 900 forintot” -panaszkodott egy ovis gyerek anyukája.

Volt, aki fotót is tett közzé a minősíthetetlen ételről. „A reggeli egy szelet vajas kenyér volt néhány darab répával , az uzsonna meg egy szelet üres kenyér” - számolt be a keddi menüről a másik felháborodott szülő.

A közétkeztetésben részt vevő gyerekek abból a szempontból szerencsés helyzetben vannak, hogy ők otthon is esznek, de a szociálisan rászorulók és nyugdíjasok közül sokan csak innen számíthatnak meleg ételre.

„A virslit bőröstül nem lehet elrágni, viszont a bőrét nem lehet lehúzni” ‒ írta egy férfi, aki a szociális étkeztetés keretében hordja az ételt. Egy néni is csatlakozott: „Sajnos a krumpli sem volt megfőve a levesben, így nem lehet megenni”

A minősíthetetlen ételről rengeteg a panasz a közösségi médiában, özönlenek a kommentek. Sokan visszasírják a korábbi közétkeztetőket, a Hód-Menza Kft.-t és a HKI-t és nem értik, hogy miért kellett lecserélni a helyi cégeket egy Pest megyei multira.

Mint ahogy azt a Pesti Srácok megírta, a Pest megyei mamutcég ráadásul kapcsolatot mutat a baloldal egyik kedvenc milliárdosával, a Demszky főtanácsadójához köthető cégbirodalommal. A nyáron kiírt közbeszerzésen a Prizma Food volt állítólag a legjobb ajánlattevő, ők 558 millióért vállalták a szolgáltatást, ezért szúrtak ki a helyi szolgáltatóval.

Ez azt jelenti, hogy a 270 bölcsődés, közel 800 óvodás, több ezer iskolás és többszáz idős, rászoruló polgár étkeztetését adta ki a kezéből az önkormányzat a következő tíz évre. Az ételt a helyieknek már nem a város cége készítheti, hanem egy olyan vállalkozás, melynek székhelye többszáz kilométerre található.

Márki-Zay Péter polgármesterként sem a helybéliek érdekeit nézi Fotó: Török János TJ DM Délmagyarország
Fotó: Délmagyarország

A Prizma Food ígéretet tett arra, hogy támogatni fogják a helyi beszállítókat és együttműködnek velük, de máris kitették a több vásárhelyi család megélhetését biztosító Flamand Pékséget. Így a legalapvetőbb élelmiszereket is kilométerekről hozzák és sokan a munkájukat is elveszítik a településen. Mindez a polgármestert nem érdekli.

Márki-Zay Péter sorra privatizálja azokat a szolgáltatásokat Hódmezővásárhelyen, melyek évtizedekig a város kezelésében voltak – mondta a Promenadnak Benkő Zsolt helyi fideszes képviselő. Kijelentette: a a vásárhelyiek számára fontos, hogy a gyermekeik, időseik étkeztetése jó kezekben legyen, de ennek a jövőjét jelenleg nem látják biztosítottnak.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Jelentős műsorváltozás lesz a TV2-n

origo.hu

Berki Mazsi először jelent meg nyilvánosan a barátjával

life.hu

Csillagjegyek, akik nem tudnak leállni: állandóan rágódnak

vg.hu

Varga Judit egykori kabinetfőnöke kitálalt a Mandinernek

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

hirtv.hu

Zelenszkij korábbi szövetségesének példa nélküli interjúja borzolja a kedélyeket Ukrajnában + videó

origo.hu

Megyeri Csilla reagált a szakításáról szóló pletykákra

mindmegette.hu

Rejtett üzenetek a Katalin hercegné betegségét bejelentő videóban

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

„Tíz százalék esélyt adtak Petinek a túlélésre” - köhögött, majd mindkét lábát amputálni kellett

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Varga Judit elárulta, mi maradt ki a rendőrségi jegyzőkönyvből

INSIDER

Számos változást hoz a húsvét: mutatjuk a hosszú hétvége legfontosabb tudnivalóit

INSIDER

"Édesanyámmal félve lapultunk": késsel járkált otthonában Magyar Péter, Varga Judit férje

INSIDER

Csak a legjobb áron vásárolj! Az Árfigyelővel még olcsóbban tudsz felkészülni az ünnepi hétvégére

INSIDER

"Nagyon megijedtem" - Szörnyű napokat él át a csontödémás Kevin

INSIDER

Kiadták a figyelmeztetést: folytatódik a viharos szél, mutatjuk hol lesz a legdurvább

INSIDER

Szívszorító: Húsvéti nyuszik és tojások díszítik a 15 évesen elhunyt Dominik sírját

INSIDER

"Ha lenne kiben hinni, akkor még ma is élne" – kiderült, ezért halt meg a miskolci lépcsőn Zoltán