INSIDER

Megfagy a vér az ereinkben: így készült tömeggyilkosságra a magyar iszlamista

A TEK-esek szervezett akcióban csaptak le a 21 éves férfira. Újabb részletek derültek ki, hogyan akart gyilkolni a magyar terrorista.
  • Szerző: Ripost

Csőbombával akart a tömegbe lőni és autóval rontott volna az emberek közé – újabb elképesztő részletek derültek ki a magyar terrorista elfogásáról. Gulyás Gergely a Kormányinfón újságírói kérdésre mondta el, hogy a TEK-esek szervezett elfogása után milyen részleteket derítette ki a tömeggyilkosságra készülő férfitól.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Jó jel, hogy a magyar hatóságok az előkészületi szakaszban fel tudtak lépni

– mondta a miniszter.

Egyetemista volt

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a sajtótájékoztatón elmondta: a magyar terrorista egyetemistaként élte a mindennapjait, édesanyja pedig egyáltalán nem tudott fia kegyetlen terveiről és hogy az iszlám hit radikalista hívőjévé vált.

magyar terrorista

A TEK-esek óvatósan, bombakereső robotokkal közelítették meg a fiatal terrorista otthonát Fotó: Fővárosi Nyomozó Ügyészség

Hetek óta folyt a felderítés

Az egyetemistát hetek óta próbálták becserkészni a hatóságok. A TEK-esek nemzetközi közreműködéssel fogták el a 21 éves férfit. Páncélozott autóval, robotokkal és bombabiztos mellényben szállták meg a magyar terrorista otthonát. Az elfogását jól kitervelték: a TEK-esek óvatosan közelítették meg azt a kecskeméti házat, ahol a vékony testalkatú magyar fiatal élt.

Szerelőnek álcázták magukat

A magyar terrorista nem fogott gyanút. A Terrorelhárítási Központ egyik tagja szerelőnek álcázta magát, így cserkészte be a gyanúsítottat.

„Munkásemberként csöngetett be egyikük a férfihoz, amikor pedig kijött a házból, leteperték őt a kommandósok” – mesélte a Bors munkatársának az egyik, neve elhallgatását kérő szomszéd, aki többet nem kívánt nyilatkozni.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség a férfit előállította, majd gyanúsítottként hallgatta ki a lakosság megfé­lemlítése céljából, előre kitervelten, aljas indokból és célból, több ember sérelmére, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntettével, valamint robbanóanyaggal visszaélés bűntettével megvalósított terrorcselekmény előkészületének megalapozott gyanúja miatt.

Sajtóhírek szerint a magyar terrorista a foci-Eb egyik meccsén, a Puskás Arénában akart robbantani.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?