INSIDER

Ezt nem hiszed el: így néz ki a magyar temető, ahol a kaszás sem jár

Elképesztő látvány tárult kollégánk szeme elé Budapest legnagyobb temetőjében. Azonnal fotózott a magyar temető sírjai között.
  • Szerző: Ripost

Így néz ki a magyar temető, amit szemmel láthatóan a kaszás is régóta elkerül.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

magyar temető

Fotó: Máté Krisztián/Ripost

Budapest legnagyobb temetője az Új köztemető. A 207 hektáros terület fenntartója a Budapesti Temetkezési Intézet Nonprofit Zrt., ami a főváros cége. A 30-as parcella sírjai között sétálva elhagyatott helyen érezzük magunkat:, a gaz térdig ér, ameddig a szem ellát.

magyar temető

Fotó: Máté Krisztián/Ripost

A temető parcelláinak állapota vegyes, nem egységes. Vannak karbantartott részek és vannak gazos, gyomos parcellák. a 30-as melletti 29-es szintén elhanyagolt, viszont vannak szépen rendben tartott részek is. Ezeken a külső területeken köztudottan régi sírok sorakoznak, amiket valószínűleg csak ritkán látogatnak. Ugyanakkor ez nem lehet ok az elhanyagolásra.

Fotó: Máté Krisztián/Ripost

Vajon mi történhetett? Nem jutott pénz a temető ezen részének rendben tartására? Netán itt is méhlegelővel próbálkozik a főváros?

Megkérdeztük a Budapesti Temetkezési Intézetet a magyar temető elhanyagoltságának okáról. Amint válaszolnak, cikkünket frissítjük.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?