– Egy csattanásra riadtam fel és arra, hogy a busz nekiütközik a szalagkorlátnak, hosszan végig húzza azt, majd felborul – mondta – Jajgatás, kiabálás verte fel a csendet. A pánikot csak fokozta, hogy koromsötét volt, senki nem tudta mi történt. Az utasok sikoltozva kértek segítséget, teljes volt a zűrzavar. Nekem az arcom sérült, kiesett a fogam, a hátamat is megütöttem, még most is csupa vér. Az asszonyt és keresztlányát végül a tűzoltók szabadították ki a roncsok közül. Mint mondta, a sofőrök a tragédia előtt félórával Balatonlellén cseréltek, ezért biztos benne, hogy nem a fáradtság okozta a bajt.

Három sérültet ápolnak Siófokon

Az M1 helyszíni információi szerint tizenegyen kerültek a siófoki egészségügyi intézmény sürgősségi osztályára. Kivizsgálásuk és ellátásuk után nyolcat hazaengedtek, hármat felvettek, egyikük egy 30-40 év közötti súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedő férfi.

A Fiumei útról heten már hazamehettek

Az M7-es autópályán vasárnap történt buszbaleset kilenc Budapestre szállított sérültje közül már csak ketten szorulnak kórházi ellátásra – közölte a Péterfy Kórház-Rendelőintézet és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet főigazgatója. Sásdi Antal elmondta, a Szabadbattyánnál történt baleset sérültjei közül kilenc embert szállítottak a Fiumei úti intézetbe, közülük heten már hazamehettek.