Létrehozva: 2021.08.15.

Ezek voltak a súlyosabb európai és hazai buszbalesetek 2016 óta

Vasárnap hajnalban felborult egy magyar autóbusz az M7-es autópálya 70-es kilométerénél, Szabadbattyán térségében. A balesetnek nyolc halálos áldozata és negyvennyolc sérültje van.

Szerző Ripost

Ahogy a RIPOST megírta, tömegszerencsétlenség történt ma hajnalban, amikor 4 óra 55 perckor az M7-es autópálya 70-es kilométerszelvényében, a Budapest felé vezető oldalon, Szabadbattyán térségében egy magyar honosságú, utasokat szállító autóbusz oldalára borult.

Tűzoltók az M7-es autópálya mellett Szabadbattyán közelében, ahol árokba borult egy autóbusz 2021. augusztus 15-én hajnalban. A balesetben legalább nyolcan meghaltak. MTI/Mihádák Zoltán

A helyszínen nyolc ember életét vesztette, nyolcan súlyosan és negyvenen könnyebben sérültek meg.

A megrázó részletekről ITT olvashatsz.

A helyszínen készült fotókat ITT tudod megnézni.

A sérült utasok drámai mentéséről készült videót ITT láthatod.

A Mentőszolgálat jelentéséről ITT tájékozódhatsz.

Orbán Viktor részvétét fejezte ki az elhunytak hozzátartozóinak, ezt ITT láthatod.

A tömegszerencsétlenség lehetséges okairól ITT olvashatsz.

Nem ez volt az elmúlt 5 év egyetlen tragikus buszbalesete, mindannyian emlékszünk még a veronai tragédiára, ahol tizenhatan haltak meg, köztük sok középiskolás diák is.

Az MTVA Sajtóarchívumának összeállította az elmúlt öt év súlyosabb európai és hazai buszbaleseteinek listáját.

2016. március 20. – SPANYOLORSZÁG: Balesetet szenvedett egy egyetemistákat szállító autóbusz Katalóniában. A busz 13 utasa meghalt, 43-an pedig megsérültek, köztük egy magyar diák is.

2016. szeptember 5. – MAGYARORSZÁG: Egy gyereket szállító iskolabusz és egy munkásokat fuvarozó kisbusz ütközött össze a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Geszteréd és Nagykálló között. A balesetben a kisbuszban ülők közül két felnőtt a helyszínen életét vesztette, ketten súlyosan, huszonnégyen könnyebben megsérültek.

2016. december 17. – MAGYARORSZÁG: Az M3-as autópálya 133-as kilométerénél, Mezőkövesd és Mezőkeresztes között az ónos eső miatt eljegesedett úton felborult a debreceni Grand Tours utazási iroda autóbusza, amely a bécsi adventi vásárról tartott hazafelé. A balesetben kilenc személyautó és két mikrobusz ütközött még egymásnak. A busz nyolcvanegy utasa közül öten meghaltak (hárman a helyszínen, ketten a kórházban) és több tucatnyian megsérültek.

2017. január 21. – OLASZORSZÁG: Tizenhatan meghaltak és huszonhatan megsérültek egy középiskolás diákokat szállító magyar autóbusz balesetében, amely egy veronai autópálya-csomópontnál történt.

2017. május 13. – TÖRÖKORSZÁG: Legalább 23 ember meghalt a tengerparti Mugla tartományban, amikor az autópályán ismeretlen okból felborult egy utasokat szállító autóbusz.

2017. október 9. – MAGYARORSZÁG: Két tehergépkocsi és egy rendőröket szállító autóbusz ütközött össze az M5-ös autópályán, Kecskemét közelében. A balesetben ketten meghaltak, tizenhatan pedig megsérültek.

2017. december 14. – FRANCIAORSZÁG: Vonattal ütközött egy középiskolásokat szállító busz a délnyugat-franciaországi Millasnál, a spanyol határ közelében. A balesetben négyen életüket vesztették, tizenkilencen megsérültek.

2018. április 13. – BULGÁRIA: A Frakija autópályán, Szófiától mintegy 28 kilométerre keletre összeütközött egy személyautó és egy autóbusz. A balesetben tíz ember meghalt és több mint 20 megsérült.

2018. június 27. – MAGYARORSZÁG: Szolnokon egy megkülönböztető jelzését használó mentőautó frontálisan ütközött egy utasokat szállító autóbusszal. A balesetben a mentőautó vezetője és a szállított beteg meghalt, 22 sérültet vittek kórházba.

2018. augusztus 25. – BULGÁRIA: Szvoge közelében, kanyargós hegyvidéki autópálya-szakaszon, egy éles kanyarban haladva felborult, szakadékba zuhant, és lángra kapott egy zarándokokat szállító autóbusz. A balesetnek 15 halálos áldozat és több mint húsz sebesültje volt.

2018. szeptember 3. – SPANYOLORSZÁG: Avilésben, a Gijón felé tartó autópályán egy távolsági autóbusz frontálisan nekiütközött egy épülő viadukt pillérjének, amely gyakorlatilag kettévágta a jármű elejét az első három üléssorig. Legkevesebb öt ember életét vesztette és többen megsérültek.

2018. október 5. – OROSZORSZÁG: Tizenhárman életüket vesztették, további négyen pedig megsérültek egy utasokat szállító autóbusz és egy mikrobusz frontális ütközésében az oroszországi Tver megyében.

2019. február 14. – ÉSZAK-MACEDÓNIA: Szkopje és Tetovo között az autópályán felborult egy autóbusz, tizennégyen meghaltak.

2019. április 17. – PORTUGÁLIA: A madeirai Canico településen egy autóbusz sofőrje elvesztette az uralmát a jármű felett, amely letért az útról és egy domboldali lejtőn lezuhant. A balesetben huszonkilencen meghaltak, az áldozatok német állampolgárok voltak.

2019. november 13. – SZLOVÁKIA: Nyitragerencsér közelében egy többségében iskolásokat szállító távolsági autóbusz teherautóval ütközött. A balesetben tizenketten haltak meg, köztük négy gyerek.

2020. január 23. – NÉMETORSZÁG: Súlyos balesetet szenvedett egy iskolabusz a türingiai Eisenach közelében, két nyolcéves diák életét vesztette, öten súlyosan, tizenöten pedig könnyebben megsérültek

2021. január 11. – OROSZORSZÁG: Az M-9-es autópályán, Gluhovo község közelében négy ember életét vesztette, 42-en pedig megsérültek, amikor egy billenőplatós teherautó belerohant egy öt autóbuszból álló katonai konvojba.

2021. február 18. – MAGYARORSZÁG: Kömlő és Tiszanána között menetrend szerinti autóbusszal ütközött össze egy gépkocsi. A személyautó vezetője és egyik utasa a helyszínen életét vesztette, további ketten pedig megsérültek.

2021. július 25. – HORVÁTORSZÁG: A kelet-horvátországi Slavonski Brod közelében lesodródott az autópályáról, majd felborult egy busz. A balesetben tíz ember meghalt és legalább harmincan megsérültek.

2021. augusztus 2. – TÖRÖKORSZÁG: Legalább három orosz turista meghalt és öten súlyosan megsérültek a dél-törökországi Manavgat üdülővárosának közelében egy buszbalesetben.

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megszólalt Kudlik Júlia, ezt gondolja a köztévé új MI-műsorvezetőjéről

ripost.hu

Váratlan fordulat Dárdaiéknál, óriási bejelentést tett a Hertha

ripost.hu

Nem hiszed el, miből él most Klapka György lánya

magyarnemzet.hu

Az Orbán-gyűlölő Lilu hatalmas öngólt lőtt, ezt nagyon benézte

ripost.hu

"Ki fog látszani a s*nám" - Kiakadtak a túl szexi ruha miatt az olimpikonok

mindmegette.hu

Itt a vége: Széll Tamás szomorú bejelentésére senki sem számított

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Melyik jegyben születtél? Így mosolyog rád nyáron a szerencse

ripost.hu

A mai napig zavarba jön tőle: ezt a szerepét bánta meg a legjobban Sandra Bullock

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Fontos bejelentést tesz ma Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

Hátborzongató, ami a tragédiák sújtotta óbudai ház lakóival történt: Tóth Veráék azonnal elköltöztek

INSIDER

Csekkold le most, hogy be vagy-e jelentve!

INSIDER

Meddig tart még ki a rossz idő? Pokoli híreink vannak a következő napokra

INSIDER

Járványveszély: a kormány megvédi a perrel támadott gyermekorvosokat