INSIDER

Lélegzetelállító élményelemekkel bővül a Városliget

Külön terep készül a gördeszkásoknak, a BMX-eseknek és a rollereseknek, de profi sportcentrum is létesül, újabb tematikus élménypark vár majd a gazdik kedvenceire, megújul a Kis Botanikus kert és ősszel átadják a Promenádot is.
  • Szerző: Ripost

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Gőzerővel zajlanak a fejlesztések a Városligetben, miután megszűnt a Fővárosi Önkormányzat által elrendelt változtatási tilalom. Mintegy 93 ezer négyzetméternyi zöldfelület újul meg, kétszáznál is több lombos fát ültetnek el és újra lesz Kis Botanikus kert a Ligetben. Gyorgyevics Benedek, a Liget Budapest Projekt megvalósításáért felelős Városliget Zrt. vezérigazgatója ráadásul a fentieken túl is számos izgalmas, őszre várható fejlesztésről mesélt.

Fotó: Liget Budapest Projekt

A tavaly átadott családokat vonzó, látványos és temérdek élményelemben gazdag Nagyjátszótér mellett készül egy 17 ezer négyzetméteres Terepjátszótér, mely valóságos paradicsoma lehet majd a gördeszkásoknak, BMX-eseknek és rollereseknek, valamint a mászófalak szerelmeseinek. A gazdik nagy örömére egy újabb, kutyáknak szánt tematikus élményparkon is dolgoznak a szakemberek. A mozgás szerelmeseit egy 18 ezer négyzetméteres új sportcentrum várja majd ősztől – rengeteg sportolási lehetőséggel. Két foglalható, kivilágított sportpálya (egy műfüves foci és egy gumi burkolatú, kosarazásra, röplabdázásra és lábteniszre egyaránt alkalmas pálya) mellett három, ingyenesen hasznáható multifunkciós pálya is birtokba vehető majd, de lesznek teqball, sakk- és asztalitenisz asztalok, kültéri fitnesz eszközök, valamint egy két kilométeres, teljesen kivilágított futópálya. Mindezekhez kerékpártárolók, öltözők, bemelegítő részek és ivókutak is épülnek a sportolni kedvelők számára. A sétálni és pihenni vágyókat a Promenád vonzhatja majd igényes zöld felületeivel, kényelmes ülőbútoraival és díszmedencéjével a Városligetbe.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?