INSIDER

Új konzultációs kérdőív jelent meg az interneten, meglepődsz, miről szól

A Zöld Követ Egyesület üdvözli a kormány „Magyarország zöld úton jár!” online zöld párbeszéd a környezetvédelemről szóló programját.
  • Szerző: Ripost

A magyar kormány október és november hónapokban online párbeszédet folytat, melyhez a Zöld Követ Egyesület is csatlakozott. A 12 kérdésből álló online zöld konzultációs kérdőívet 2021. október 2. és november 28. között a Zöld Követ Egyesület oldalán is lehetőség van kitölteni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Zöld Követ Egyesület egyetért abban, hogy a környezetvédelemről égetően fontos beszélni, de ennél még fontosabb, hogy minél több ember csatlakozzon a zöld egyesületek által meghirdetett kezdeményezésekhez, így aktívan ők is részesei lehetnek a tisztább és élhetőbb környezet megteremtésében. A Kormány Klíma- és Természetvédelmi Akciótervének főbb elemei a Zöld Követ Egyesület szakmai programjában is szerepelnek. A természeti kincsek megőrzése, a fákkal borított zöld területek nagyságának 23%-ról 27%-ra növelése az akcióterv egyik kiemelten fontos eleme. Ennek érdekében a kormány minden újszülött után tíz, összesen egymillió fát ültet.

A kormány zöld programjához és környezetvédelmi céljaihoz kapcsolódva az Egyesület, tagjait bevonva online párbeszédet kezdeményez közösségi oldalán. A párbeszéd során mindenki elmondhatja, mit gondol a környezetvédelem legfontosabb kérdéseiről: többek között a megújuló energia népszerűsítéséről, a zöldenergia közlekedésben való használatáról, vizeink megóvásáról, az illegális hulladéklerakók felszámolásáról valamint az egyszer használatos műanyagok (pl. eldobható szívószálak, műanyag eldobható tányérok, poharak, bevásárló táskák) forgalmazásának betiltásáról és az üveg- és műanyagpalackok, valamint a fémdobozok visszaváltásának lehetőségéről.

A civil egyesület szeretne irányt mutatni a környezetvédelem iránt érdeklődő fiatalok és családok számára, hogy megismertesse a környezettudatos élet előnyeit, valamint nevelje a felnövekvőben lévő generációt, tudatosítva bennük: a jövő az ő kezükben van. A civilszervezet közösségi felületein naprakész információt és hasznos zöld tanácsokat kínál a környezetbarát életmód iránt érdeklődők számára. Az egyesület jövőbeni tervei között szerepelnek környezetvédelmi témájú előadások, konferenciák, workshopok és zöld táborok szervezése.

Az online konzultáció

A Zöld Követ Egyesület számára kiemelt fontossággal bír az emberek véleménye a környezetvédelem, környezettudatosság, és a fenntarthatóság kérdéskörében, melyről az online zöld konzultáció segítségével teljesebb képet kapnak. Az emberek által megosztott javaslatokat a civil szervezet beépíti munkájába, ezzel segítve a jövőben egy tisztább, zöldebb, élhetőbb élettér kialakítását.

Az online zöld konzultációs kérdőív elérhető 2021. október 2-től a www.zoldkovet.hu internetes oldalán.

Néhány kérdés előzetesen: Ön szerint hogyan kell teljesíteni a Magyarország és az Európai Unió által meghatározott klímacélokat? Indokoltnak tartja-e a hulladékot illegálisan elhagyók szigorúbb büntetését?

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Méteres, a karácsonyi asztal dísze
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?