INSIDER

Itt az újabb konzultáció, megint nagyon fontos kérdésben kérik ki az emberek véleményét

„Magyarország zöld úton jár!” címmel indít környezetvédelmi online felmérést Magyarország Kormánya.
  • Szerző: Ripost

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott szombat reggel a Facebook oldalán jelentette be, hogy Magyarország Kormánya online párbeszédet indít zöld ügyekben. Elmondta, eddig 13 alkalommal kérték ki az állampolgárok véleményét és vették figyelembe javaslataikat a döntéseknél, intézkedéseknél!

A miniszterelnöki megbízott felhívta a figyelmet arra, hogy a baloldallal ellentétben a kormány nemcsak beszél a környezetvédelemről hanem tesz is érte. Mindenkit arra biztat, hogy mondja el a véleményét és töltse ki a konzultációt, amely a zold.kormany.hu weboldalon érhető el.

Nagy István agrárminiszter elmondta: teremtett világunkért felelősséggel tartozunk. Ezért is hirdették meg az Országfásítási Programunkat, melyhez egyre többen csatlakoznak. Az élhetőbb környezet megteremtése érdekében a fával borított területek nagyságát a jelenlegi 24-ről 27 százalékra növelik.

Magyarország Kormánya elkötelezett a természeti kincseink megőrzése mellett. Nemzeti Parkjaink a fejlesztéseiknek köszönhetően egy évtized alatt 320 ezer hektáron javították a természeti környezet állapotát. Szintén arra kér, hogy vegyünk részt minél többen a társadalmi párbeszédben!

Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai minisztérium államtitkára szerint Magyarország Kormánya a szavak helyett a konkrét cselekvést választotta a klímavédelem kérdéskörében. Elmondta, hogy a felmérésben többek között a hulladékok újrahasznosításáról, a napelemek telepítésének és az elektromos közlekedés állami támogatásáról, a faültetési program folytatásáról, a gyermekek környezettudatos neveléséről, illetve a nagy szennyező cégek klímavédelmi költségeinek megfizetéséről mondhatják el véleményüket a kitöltők.

Király Nóra, a Zöld Követ egyesület elnöke fontosnak tartja a párbeszédet annak érdekében, hogy megismerjék az emberek véleményét. A megosztott javaslatokat a be tudják építeni munkájukba ezzel segítve, hogy gyermekeik egy tisztább, zöldebb, élhetőbb bolygón éljenek.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Illatos karácsonyi sütemények
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?