INSIDER

Így segít a kormány a Karácsony-féle lezárások miatt megbénuló főváros közlekedésén

Szentkirályi Alexandra friss Facebook-videójában bejelentette, hogy segít a kormány a budapesti közlekedési káosz enyhítésében. Visszahozza a Karácsony által megszüntetett BKK-hajózást.
  • Szerző: Ripost

Miközben Karácsony Gergely bebizonyítja, hogy az eddig is jelentős budapesti közlekedési káoszt tovább is lehet fokozni, Szentkirályi Alexandra friss Facebook-videójában arról számol be, hogyan segít a kormány a fővárosban közlekedőkön.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Szentkirályi Alexandra (Fotó: Miniszterelnöki Kabinetiroda)

A következőket írja a kormányszóvivő: „Ma az autósok elől is lezárják a Lánchídat a felújítás keretében. Az ezzel járó forgalomkorlátozásokat valószínűleg minden budapesti meg fogja érezni, különösen azért, mert már az elmúlt napokban, hetekben is szinte állandósultak a dugók a fővárosban. Ez egy fontos közlekedési útvonal, ezért a kormány úgy döntött, hogy ezúttal is kisegíti a budapestieket, és az állami hajózási cégen, a Maharton keresztül gondoskodik a két partot összekötő mentesítő hajójárat elindításáról – ezzel is segítve a fővárosiakat a mindennapi közlekedésben.

A járat turisztikai szempontból is rendkívül előnyös, hiszen a pesti belváros és a Várnegyed hajójárattal történő összekapcsolása a főváros két legfrekventáltabb, turisták által leglátogatottabb részét hozza közel egymáshoz, a fővárosi turizmus pedig a helyi vállalkozások újraindításában óriási szerepet játszik.
A járatok hétfőtől péntekig érvényes, havi vagy Budapest bérlettel ingyenesen vehetők igénybe, hétvégén, valamint a bérlettel nem rendelkezők részére pedig egységesen, utazásonként 500 Ft/főért.

A hajójáratok reggel 7 és este 8 óra között közlekednek félóránként a folyó két partja, a Jégverem és az Akadémia utca 1. között.” – olvashatók Szentkiráyi Alexandra sorai.

Ahogy a koronavírus-járvány idején a főpolgármester teszetoszaságát megelégelve segítséget nyújtott a kormány az autósoknak az ingyenes parkolással, most ismét segít a közlekedőknek: újraindítja a Karácsony Gergely által leállított dunai BKK-hajókat.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?