INSIDER

Könnyek között fogadta édesanyja a tanárát megkéselő győri fiút: kiengedték a börtönből

Vádat emeltek a tanárát megkéselő András ellen, de otthoni felügyelet alá helyezték.
  • Szerző: Ripost

A törvényszék úgy döntött, hogy otthoni felügyelet alatt is megvárhatja az ítéletet a tanára megkéselése miatt ülő diák. Mint ismert, a Jedlik Ányos Gimnáziumba járó, éltanuló fiú december 5-én hármast kapott fizikából, ezért az órán késsel nekiesett a tanárának, majd a pedagógus székébe ülve bevárta a rendőröket.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

20191205 Gyõr Jedlik iskola Diák késelte meg a tanárt egy gyõri középiskolában Fotó:HBE Kisalföld

Hatalmas ölelkezésben borultak össze hétfő délután a győri börtön előtt a családtagok, ahol december eleje óta ült letartóztatásban a 17 éves fiú. A szülei érkeztek érte Veszprém megyéből, még a család is csak kevéssel korábban tudta meg, hogy a fiút kiengedik. Az édesanya könnyek között fogadta. Nyilatkozni senki sem kívánt a családból, ügyvédjük szerint most csak egymással szeretnének foglalkozni.

„Védencem azt mondta, ez élete legnagyobb meglepetése, legboldogabb napja – mondta dr. Faragó Péter. – El sem hitte, mivel erre nem is lehetett számítani. Én magam sem biztattam volna azzal, hogy pár héttel a letartóztatás meghosszabbítása után egyszer csak kint lesz a szabad levegőn”.

Dr. Gál Katalin ügyészségi szóvivő kérdésünkre megerősítette: valóban az elsőfokútól homlokegyenest eltérő döntés született most a törvényszéken, mert úgy látták, a szökés és elrejtőzés veszélye – ha fennáll is – bűnügyi felügyelettel kiküszöbölhető. Azt az indokot pedig, hogy az eljárást megnehezítheti a diák, ha szabadlábon védekezik, a törvényszék nem látta alaposnak.

A Blikk úgy tudja egyébként, a fiú esetében a bűnügyi felügyelet a régi „házi őrizetet” jelenti, de elektronikus nyomkövető nélkül, ám rendőrségi ellenőrzésekkel. S most a hármasa miatt őrjöngő fiatalember négy hónapig bizonyosan nem kerül újra rács mögé.

Közben a a megyei főügyészség előre kitervelten, közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt vádat emelt a fiú ellen.

És ezeket olvastad már?