NÍNÓ

Lezárult a nyomozás: így késelte meg tanárát a győri diák

A tragikus esetről most több részlet is kiderült.
  • Szerző: Ripost

Ahogy arról korábban a is beszámolt, egy 17 éves fiatal fiú szúrta le tanárát az egyik győri középiskolában. A bíróság később elrendelte a tinédzser 30 napos letartóztatását.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ezzel a késsel ölte meg tanárát a győri diák
Fotó: Police.hu

A rendőrségre érkezett bejelentés szerint 2019. december 5-én 12 órakor az egyik győri szakközépiskolában késelés történt. A helyszínre érkező rendőrök egy 17 éves fiút fogtak el, aki a fizikaórán kiment a tanári asztalhoz – azzal az indokkal, hogy a füzetében akar mutatni valamit tanárnőjének -, majd a sértett mögé került, és a zsebkésével egy alkalommal hátba szúrta az 51 éves nőt. Miután a tanárnő a földre került, a fiatalkorú fölé guggolva többször megkísérelte megszúrni őt. Az asszony a karjait maga elé tartva próbált védekezni. A fiatal csak akkor hagyta abba a cselekményét, miután egyik osztálytársa kivette a kezéből a kést.

A nyomozás során kirendelt orvosszakértő véleményében megállapította, hogy a sérülések közül a mellkast ért szúrás alkalmas lehetett volna az emberi élet kioltására. Az adatgyűjtések és tanúkihallgatások alapján az is megállapítható volt, hogy a fiú készült a tettére, azt előre kitervelte.

A megyei rendőr-főkapitányság a fiatalkorúval szemben előre kitervelten, közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatott ügy vizsgálata során a szükséges eljárási cselekményeket végrehajtotta, és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészségnek megküldte.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?