INSIDER

Kiderült: erre készül a börtönben a győri késelő diák

H. András minden vágya, hogy a rácsok mögött is folytathassa a tanulmányait. A kitűnő tanuló győri diák, aki megkéselte a tanárnőjét, mindennap olvas és sokat tanul a rácsok mögött.
  • Szerző: Ripost

El szeretné végezni a középiskolát, majd egyetemre vagy főiskolára készül a rácsok mögött H. András. A győri fiatalember mindig is jó tanuló volt, és fontosak voltak számára az eredmények. Tavaly decemberben épp azért támadt késsel az osztályfőnökére, mert hármast adott neki. Az asszonytól, akinek a karját a támadás miatt meg kellett műteni, azóta bocsánatot kért, most pedig mintarab, és kizárólag a könyveivel foglalkozik.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Kisalföld/H. Baranyai Edina

„Védencem teljes mértékben szabálykövetően viselkedik a börtönben, ez idáig semmi panasz nem volt rá. A rácsok mögött gyakorlatilag egész nap olvas. Egyik legfőbb célja, hogy folytassa a tanulmányait” – árulta el a Blikknek az emberölés kísérletével gyanúsított fiatalember ügyvédje, dr. Faragó Péter.

A nyomozási bíró előtt H. András elismerte tettét, állítása szerint a történtekre nem emlékszik. Kiderült az is, hogy a támadás előtt állandó szorongással és fejfájással küzdött, szülei be is jelentették egy pszichológushoz, aki azonban csak későbbre tudott időpontot adni. Ismerősei elmondása szerint Andrásnak nagyon fontos volt, hogy tiszta ötös tanuló legyen, nagyon félt, hogy amennyiben gyengébben teljesít, nem tud majd továbbtanulni.

Fotó: Police.hu

A szakértői vélemény szerint a fiatalember beszámítható volt a tett elkövetésekor.

„Komoly kétségeim vannak erről a szakvéleményről: szinte csak közhelyeket tartalmaz, semmi konkrétum nem derült ki arról, hogy a bűncselekmény elkövetésekor András milyen pszichés állapotban volt. Arról nem is beszélve, hogy a vizsgálatra két hónappal a késelés után került sor” – mondta az ügyvéd, aki azt is kifogásolja, hogy a kirendelt szakértő a végzettsége szerint nem is vizsgálhatott volna meg egy 18 év alatti személyt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?