INSIDER

Kegyetlenség: 148 kutyát hallgattatott el a karcagi állatkínzó – fotók

Az állatvédők vették magukhoz a brutális körülmények között élő négylábúakat.
  • Szerző: Ripost

A karcagi rendőrség szeptember 23-án egy helyi háznál a hatósági állatorvossal ellenőrzést tartottak.

A helyszínen megállapították, hogy ott 99 kutyát tartanak rossz, zsúfolt körülmények között és az ebek nagy részének nem volt hangja, mivel feltételezhetően eltávolították a hangszálukat, ami maradandó egészségkárosodásukat okozhatta – írja a Police.

Karcagi állatkínzó

A rendőrség a helyszínen kiderítette, hogy a kereset férfi egy másik helyi házban él. A férfi lakhelyén végzett kutatás során további 49 kutyát találtak, melyek egy részének szintén nem volt hangja, és értesítették az állatvédőket. A rendőrök a feltételezett elkövetőt elfogták és előállították a Karcagi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták.

Rendőrségi nyomásra az állatkínzó beismerte, hogy az állatokat szaporítás céljából tartotta és nem akarta, hogy a szomszédok meghallják a sok kutya ugatását, nehogy feljelentsék.

A két ingatlanban talált összesen 148 kutyát az állatvédők elszállították. A nyomozók a gyanúsított lakhelyén végzett kutatás során több millió forint készpénzt foglaltak le. A Karcagi Rendőrkapitányságon állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a 31 éves férfi ellen.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?