INSIDER

Józsefváros vezetését hidegen hagyja a mocsok

Pikó András polgármestert többen is felkeresték, hogy tegyen valamit az áldatlan állapotok ellen, mind ez idáig nem történt semmi.
  • Szerző: Ripost

Panaszkodnak a lakosok, hogy a nyolcadik kerület az elmúlt időszak fellendülését követően ismét mocsokba süllyedt – írta meg hétfőn a . Megkeresték a Józsefvárosi Önkormányzatot is.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Pikó András polgármester egy online fogadóóra keretében annyit reagált a lakók által felvetett problémákra, hogy legyenek türelemmel, mert a hajléktalanszállók bezártak.

Fotó: Facebook

Ez azonban nem igaz: a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményeinek oldalán világosan ott van, hogy a nappali, az éjjeli melegedők is nyitva voltak, sőt új férőhelyeket is nyitottak. Lapunk is megkereste a szóban forgó önkormányzatot, azt kérdeztük, azon kívül, hogy a lakókat türelemre intik, hogyan kezelik a helyzetet, milyen intézkedéseket terveznek, de több nap alatt sem kaptunk választ.

Fotó: Facebook

A Józsefvárosi Önkormányzat Facebook oldalára egyébként feltöltöttek egy videót, amelyben felhívják a lakosok figyelmét, hogy a társasházak előtt a járdákat nekik kell takarítaniuk. A -nak egy takarítónő is megszólalt: Gyüre Lászlóné Kőszegi Mária az összeomlás szélén áll a kialakult helyzet miatt.

Fotó: Ripost

„Minden reggel meg kell küzdenem a hajléktalanokkal, mert itt ülnek fekszenek a járdán. Két ház előtti részért felelek az Auróra utcában, de egyre fárasztóbb, mert mire végzek, kezdhetem elölről. Klórmésszel próbáljuk fertőtleníteni a falakat és a kapubejárókat, egyszerűen elviselhetetlen, ami itt van!” – panaszolta lapunknak.

Közben Józsefváros oldalán arról értekeznek, Bécsben hogyan „klimatizálnak” egy utcát, és milyen jó lenne ezt a módszert átvenni az osztrákoktól. A lakók viszont már egy kis rendnek, tisztaságnak, közbiztonságnak is örülnének.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?