INSIDER

Hatalmas fejlődés: Zente már futómotorozik

Újabb örömteli hír érkezett arról az SMA-ban szenvedő kisfiúról, aki országos összefogás segítségével kapta meg a drága külföldi gyógyszert.
  • Szerző: Ripost

A kis Zente édesanyja újabb fejlődésről számolt be Facebook oldalán. A kisfiú már ügyesen próbálkozik a futómotorral, ami korábban elképzelhetetlen lett volna. Túl nagy méretet vettek a játékból, ezért még nem ér le a lába, csak lábujjheggyel hajtja magát.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

 

Megtudtuk: a véreredményei újra tökéletesek, így ismét nekikezdenek a szteroidok leépítésének. Az SMA-beteg kisfiú, akinek az ország adta össze a 700 millió forintot gyógyszerre, októberben kapta meg a génkezelést a Bethesda gyermekkórházban. A kezelés mellett egyelőre szteroidokat is szednie kell. A közelmúltban nyolc napra már teljesen leálltak a szteroidokkal, ám mivel az akkori vérvizsgálaton az egyik értéke kicsit magasabb volt a kelleténél, újra adni kezdték ezt a gyógyszert is. A kisfiú 98 napot töltött karanténban édesanyjával.

Mint arról korábban a beszámolt, a másik SMA beteg kisfiú, Levente is sokat fejlődött a terápia óta. Egyedül felül és emeli a fejét, amit korábban nem tudott megtenni. Egyikük esetében sem lehet egyértelműen a génterápia hatásának tulajdonítani a fejlődést, mert mindketten kaptak gyógyszert korábban is.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?