INSIDER

Hableány: nem tett vallomást a kapitány, meg kell műteni

Kiderült, hogy mit szól a felajánlott 9 évhez a kapitány.
  • Szerző: Ripost

Mint arról korábban a beszámolt, döbbenetes tények derültek ki a Hableány-katasztrófa vádiratából: az ukrán Jurij C. 5 percen keresztül nem a Viking Sigyn vezetésére koncentrált, így fogalma sem volt arról, hogy az esti csúcsforgalomban milyen hajók haladnak a 150 méter hosszú szállodahajó körül. A gyilkos monstrum 1 kilométeren keresztül vakon haladt, míg kapitánya mással volt elfoglalva, ami végül a tragédiához vezetett.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Sulyok László

A tárgyalás ma délelőtt kezdődött, amelyen a koronavírus miatt a sajtó is csak külön szobából nézhette végig az eseményeket.

Harminchat bűncselekménnyel vádolják Jurij C-t – maga az ügyész fogalmazott így az egy rendbeli vízi közlekedés halálos tömegszerencsétlenséget okozó, gondatlanságból elkövetett veszélyeztetéssel és 35 rendbeli segítségnyújtás elmulasztás vádja miatt.

Az ügyészség 9 év börtönbüntetést, és 9 év hajózástól eltiltást ajánlott fel neki, ha lemond a tárgyalásról, és beismeri a bűnösségét – büntetésének kétharmadának letöltése után feltételesre bocsátható. A kapitány ezidáig tagadta a felelősségét, és most sem fogadta el az ajánlatot, sőt vallomást se tett, így újabb tárgyalásra kerül majd sor.

„Jelen pillanatban nem készültem fel a vallomástételre„ - mondta a bíróságon Jurij C, akiről mint megtudtuk, veseproblémái vannak, ciszták vannak benne és lebetegedett, ambuláns műtétje lesz.

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
9 mennyei zserbó karácsonyra – a klasszikustól a pohárkrémig

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?