INSIDER

Gyermek hordágy lesz az adventi koszorúkból

Már közel kétmillió forint gyűlt össze a Fiatal Családosok Klubja adventi adománygyűjtésén. A szervezet egy speciális gyermek hordágyra gyűjt, még több mint félmillió forintra van szükség.
  • Szerző: Ripost

A koronavírus-járvány miatt idén nem lehetett nagy közös ünnep a jótékonysági adventi koszorúkészítés, de úgy látszik, ez nem befolyásolja az adakozó kedvet.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Mint azt a Király Nórától, a Fiatal Családosok Klubjának (FICSAK) megalapítójától megtudta, eddig közel kétmillió forint adomány gyűlt össze a köztársasági elnök felesége és lánya által készített adventi koszorúk árából.

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott is itt szerezte be a saját adventi koszorját, választása a Természet csodái című kompozícióra esett, amit Király Nórától vett át.

Mint arról a beszámolt, a FICSAK közel 30 családszervezettel karöltve idén is megrendezte jótékonysági akcióját, bár kissé rendhagyó módon.

Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége évek óta támogatja a kezdeményezést. Korábban mindig a gyerekekkel együtt készítette a koszorúkat

Az összegyűlt pénzt a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítvány kapja majd, egy szintén adományokból vásárolt mentőautót szeretnének felszerelni M1 Stryker típusú, kényelmes és biztonságos hordággyal.

 

És ezeket olvastad már?