INSIDER

Rendhagyó módon ünnepli a gyerekeket a polgárőrség

Az óvodásoknak és kisiskolásoknak különleges gyermeknapi meglepetésben volt részük. Országos bűnmegelőzési programot indított az Országos Polgárőr Szövetség Lovas és Kutyás Tagozata „Házhoz visszük a lovat” elnevezéssel, amelynek első állomása Tereske volt.
  • Szerző: Ripost

Merőben új, merőben más nyelven lehet megszólítani ma a gyerekeket, és ez a nyelvezet nem más, mint az élmény. Erre alapozza országos bűnmegelőzési programját az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ).

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A gyerekek nagyon élvezték a kutyás bemutatót. Fotó: OPSZ

- A program megalkotása során több cél is vezérelt bennünket – mondta a -nak dr. Radácsné Reszegi Rita, az OPSZ Lovas és Kutyás Tagozatának az elnöke, a program koordinátora. – Újfajta kommunikációs csatornát szerettünk volna nyitni, mert azt tapasztaljuk a hétköznapok során, hogy nagyon nehéz megszólítani a gyerekeket, nehéz felkelteni az érdeklődésüket. Az állatok segítenek ebben, hiszen a gyerekek kilépnek a hétköznapi komfortzónájukból, új helyzetben ismét figyelni fognak arra, ami körülöttük zajlik. Nagyon látványos volt, amikor a gyerekek a nap folyamán kapcsolatba léptek a lovakkal, kutyákkal.

Nagy élmény volt a gyerekeknek, hogy felülhettek a polgárőrök lovára. Fotó: OPSZ

Emellett megszokják azt, hogy formaruhásokkal vannak együtt, beszélgetnek velük. Így a jövőben nem tartani fognak az egyenruhástól, hanem a segítő személyt látják majd bennük. Mindennek az ötlete a Készenléti Rendőrséggel való együttműködés során merült fel, ahol a szakemberek megosztották a tapasztalataikat velünk. Folyamatos szakmai hátteret biztosítottak és biztosítanak a rendezvényeinkhez, szolgálatainkhoz – magyarázta az elnök.

Dr. Radácsné Reszegi Rita hozzátette: a program az egész országban elérhető az általános iskolák részére. Az együttműködő egyesületek a mintaprogram alapján képzéseken vesznek részt, amely után a programokat a saját lakóhelyükön mutatják be.

A fiúk különösen a technika iránt érdeklődtek, birtokba vették a szolgálati motort. Fotó: OPSZ

Az egész napos programhoz csatlakozott az OPSZ Motoros Tagozata, akik bemutatták szolgálati járműveiket a gyerekeknek. Emellett karitatív felajánlásoknak köszönhetően a Tagozat édességgel, üdítőitalokkal, könyvekkel, színezőkkel kedveskedett a kisiskolásoknak és óvodásoknak.

- A támogatóknak ezúton is köszönjük a felajánlásokat. Emellett ruhaadományt is adtunk át az iskolának, amelyet majd a későbbiek során fognak szétosztani a rászoruló családok között – tette hozzá dr. Radácsné Reszegi Rita.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?