Magyar Péter a feleségével "agresszív, megfélemlítő, fenyegető" volt

POLITIK
Létrehozva: 2020.07.06.

Gál Kristóf rappel: egyre lazább a neten a magyar rendőrség

A fürdőzés veszélyeire az úszó Kenderesi Tomival hívja fel a figyelmet, Belgát szaval: Gál Kristóf közreműködésével megújul a rendőrség stílusa, a közösségi média fő sodrába lépve sokkal lazábbra vették a figurát – a cél, hogy a zsaruk megközelíthetőbbek legyenek, közelebb érezzük őket magunkhoz, lássuk, hogy értünk dolgoznak.

A Twitter és az Instagram után a magyar rendőrség meghódította a a Facebookot is: alig két hete indították útjára a hivatalos oldalukat, és máris csaknem 10 ezren követik.

Az oldalon rögtön feltűnik, hogy sokkal lazább, mint amit a zsaruktól megszoktunk: a posztok tegeződnek, színesek, figyelemfelkeltőek – majd „szembejön” velünk egy rappelő rendőr, aki nem más, mint az operatív törzs tagjaként országos hírnévre szert tett Gál Kristóf… Kifaggattuk a rendőrségi szóvivőt, hogyan folytatódik számára az élet a veszélyhelyzet után.

Ripost: Néhány napja indult el a rendőrség új Facebook-oldala, és feltűnő, mennyire interaktív: az oldal adminisztrátorai igyekeznek szinte minden kommentre reagálni. Nem ehhez vagyunk hozzászokva...

Gál Kristóf: Igen, ez a koncepció. Azt hiszem, most olyan egy óra körüli reakcióidőt ír az oldal, szóval gyorsan reagálunk. Egyértelmű, hogy itt a kérdésekbe, észrevételekbe „bele kell állni.” Természetesen személyes ügyek esetében továbbra is a hivatalos vonalakat kell felkeresni, de nagyon fontos, hogy lássák az emberek: itt vagyunk, beszélünk velük. Az is nagyon fontos, hogy lazítsunk ezen a kommunikáción. A másik ok pedig, amiért ilyen lazának tűnik ez az oldal, hogy a rendőrszakma nagyon sokrétű, de ezt az emberek nem látják, és szeretnénk nekik bemutatni. Hiszen használunk drónokat, dolgozunk együtt lovakkal, kutyákkal, vannak motoros, biciklis rendőreink – és ez még csak néhány érdekesség.

Ripost: … és úszókkal is zajlik közös munka, hiszen nemrég felrobbantotta a netet a Kenderesi Tamás olimpikonnal közös videó az élő vizek veszélyeiről.

G.K.: Igen, így igaz. A Kenderesi Tomival közös videónk amúgy két éve készült, akkor is elég nagy sikere volt, de most megdöbbentünk, mikor megláttuk, hogy kétszázezres nézettséget hozott. Hihetetlen ereje van a közösségi médiának.

Ripost: Nemrég pedig Gál Kristóf Belgát, egy magyar rapzenekar dalát szavalta… Azt sokan tudják, hogy korábban színész volt, mégis meglepő egy rendőrségi szóvivőt reppelni látni. Mit szóltak a főnökei?

G.K.: A Belga? (nagyot nevet) Na igen. Bevallom, az én ötletem volt. Az nem újdonság, hogy a színészeink popdalokat szavalnak. Nekem két éve, pont a Költészet Napja után ugrott be a Belga zenekar Rendőrmunka című száma, hogy hű, ezt milyen jó lett volna megcsinálni! Nagyon adja magát, a munkánkról szól, de kiemeli, hogy a rendőr is csak ugyanolyan ember, mint bárki más: munka után pihen, és ha sikeresen végezte a dolgát, akkor bizony táncol. Egy évvel később rákérdeztem a vezetőségnél, hogy meredek lenne-e, ha elszavalnám. Benne voltak. Azóta is támogatnak egyébként minden kommunikációs ötletben.

Ripost: Kedvence a Belga? Milyen zenét hallgat?

G.K.: Szeretem a Belgát is, de nagyon széles a skála, a dzsessztől a popzenéig. Magyar kedvencem a Margaret Island, de ehhez a zenekar korábbi dobosának, Gerendás Dánielnek is sok köze van. Egyszerűen szenzációsan játszik! Régen én is doboltam egy kicsit, meg gitároztam is, még a színészzenekarban.

Fotó: Bánkúti Sándor / Bors

Ripost: Azt mondja, fontos, hogy az emberek lássák: a rendőrök is közülük valók. Ezért ilyen laza a Facebook-oldaluk is?

G.K.: Igen, abszolút így van, ezért is próbálunk lazítani a kommunikáción. Ez a közösségi médiában már tetten érhető, de dolgozunk a police.hu oldalon, és a híradókban adott tájékoztatásokon is. A kollégáinkat igyekszünk folyamatosan tréningezni, hogyan kommunikáljanak hatékonyabban és érthetőbben. Egy oldottabb stílussal néha a komoly üzenet is könnyebben célba ér. Úgy tűnik, hogy jó az irány: már a kijárási korlátozások alatt is éreztük, hogy az emberek közvetlenebbek, nyitottabbak voltak a rendőrökkel, bátran kérdeztek tőlük.

Ripost: Több hónapig láthattuk a tévében Müller Cecília tisztifőorvossal az oldalán – szinte beköltöztek az otthonunkba. De mi volt a helyzet a járvány idején az ön otthonában? Hogyan viselte a családja a távollétét és a rengeteg vicces mémet, ami az operatív törzsről született?

G.K.: Egészen jól. A gyermekeim már kamaszok, szóval jót nevettek a mémeken, ahogyan én is, hiszen a legtöbb tényleg csak vicces volt, de nem sértő.

Fotó: Balogh Zoltán / MTI

Ripost: A gyerekek érdeklődnek a rendőri szakma iránt?

G.K.: Nem nagyon. Mikor hazaérek, megkérdezik, milyen napom volt, de a részletekbe nem szoktunk belemenni. Nekik teljesen más az érdeklődési körük: a lányom a művészetek irányába kacsingat, a fiam pedig nagy történelemrajongó.

Ripost: A Facebook-oldalukon látszik, hogy a fiatalabbakat is igyekeznek megszólítani. A mai tinédzserek fő platformja már a TikTok videómegosztó oldal. Lesz-e a rendőrségnek TikTok oldala?

G.K.: Gondolkoztunk már rajta. De a TikTok-on nagyon speciális tartalmakat kell megosztani, és még kísérletezünk, hogyan tudjuk a különböző figyelemfelhívó üzeneteket 5-10 másodperces kisvideókban átadni a fiataloknak. A tavalyi TikTok győztes influenszert viszont már sikerült megnyernünk, hogy saját, többszázezer követővel rendelkező csatornáján segítsen a fiatalokkal megismertetni bűn- és balesetmegelőzési üzeneteinket.

Gál Kristóf a színpadról egyszer csak besétált a rendőrségre A rendőrségi szóvivő 1979-ben született nyolcgyermekes, mélyen vallásos családban. Saját bevallása szerint gátlásos volt gyermekkorában, ezért választotta a színészi pályát, hogy ezek a falakat lebontsa magában.
Gál Kristóf és Szandtner Anna az AlkalMáté Trupp Fenyő Iván című előadásának próbáján 2018. július 25-én. Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI 2007-ben úgy érezte, ezen a területen kicsit „kiégett” és váltania kell, így fogta magát, és besétált a rendőrséghez, hogy tudnak-e valamilyen állást adni neki. A rendőrtiszti főiskolán 2008-ban szerzett diplomát. Eleinte bűnügyi területen dolgozott, majd szóvivőként, ám előző szakmáját remekül ötvözi a maival.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Jön az apokalipszis: 114 órán át havazik majd március végén

origo.hu

Brüsszel bejelentette: készüljünk a háborúra!

borsonline.hu

Érthetetlen tragédia: felakasztotta magát Raphael Schumacher

mandiner.hu

Újabb országok álltak Magyarország mellé az egyik legélesebb európai vitában

ripost.hu

Újabb legenda távozott: elhunyt a népszerű rockbanda frontembere - Videó

hirtv.hu

Szabó Bálint kísérte az ATV-be Magyar Pétert

origo.hu

Imádja a luxust és dicsekszik pénzével a Magyar Péter mögött álló vállalkozó - videó

mindmegette.hu

Itt a vége: Ördög Nóra szomorú bejelentése mindenkit váratlanul ért

she.life.hu

A felfázás mögött több van, mint gondolnád ( hirdetés)

ripost.hu

Gyászol Tolvai Reni: "Örökké a szívemben leszel"

life.hu

Kommunikálj nyíltan és őszintén: ne hagyd, hogy emiatt tönkremenjen a párkapcsolatod (hirdetés)

ripost.hu

„Nagy csalódás ért” – Férjet keres magának a TV2 sztárja

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Egy 39 éves nő megvert két kalauzt a vonaton, majd megharapott egy rendőrt

INSIDER

Hová lett a pénz? Csődben a város, Budapest baloldali vezetése a duplájára nőtt iparűzési adót is eltüntette

INSIDER

Jonathan 94 tagú német-afrikai családja után évente 1,5 millió eurót markol fel a német államtól

INSIDER

Hatalmas nyomás alatt a lengyel kormány: az év legnagyobb tüntetésére készülnek a gazdák

INSIDER

Ennyiért lehet idén vonattal az Adriára utazni

INSIDER

Rémes, mit hozott Sándor, de még durvább, amit Józseftől és Benedektől kapunk

INSIDER

Féltékenységből gyújtotta fel barátját egy férfi Budapesten

INSIDER

Jó hír a nyugdíjasoknak: újabb kedvezmény érkezik