Létrehozva: 2020.04.07.

Színészből rendőr: Utoljára nyomozót alakított, majd besétált a rendőrségre Gál Kristóf

Színésznek készült, de rendőrként találta meg a hivatását Gál Kristóf. Az Operatív Törzs tagjának nem csak jó a humora, de izgalmas életutat tudhat maga mögött. Íme hét érdekesség Gál Kristófról, aki színészből lett gyilkossági ügyekkel foglalkozó nyomozó, majd rendőrségi szóvivő.

Nap mint nap látjuk őket a televízióban, lassan már népszerűbbek, mint egy-egy telenovella szereplői. Az Operatív Törzs tagjai szinte észrevétlenül költöztek be a nappalikba.

Nem meglepő, hiszen jelenleg ők azok, akik választ adnak minden kérdésre, ami az egész világot foglalkoztató koronavírus-járvánnyal kapcsolatos.

A komoly külső mögött ráadásul ők is ugyanolyan emberek, mint mi, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint Gál Kristóf gegje: a pénteki sajtótájékoztatón szándékosan megvillantotta a róluk készült színezőt, ezzel is jelezve, hogy a nehéz helyzet ellenére is értik és értékelik a humort.

Nagy családból származik

Gál Kristóf 1981-ben született. Nyolcgyermekes, mélyen vallásos családban nevelkedett. A színház gyermekkora óta része volt az életének, a szülei sokat vitték bábszínházba, színházba, sőt, az operába is bérletük volt. Gátlásos, visszahúzódó embernek tartja saját magát, aki éppen azért döntött a színészmesterség mellett, hogy legalább alkalmanként lebontsa magában ezeket a falakat.

A főiskolán kezdett el élni

Egy interjúban elmondta, hogy a gimnázium elvégzése után, a főiskolán nyílt ki számára a világ. Ezt nehezen tudta összeegyeztetni mély vallásosságával.

„Voltak azért elhajlások a főiskolán, ami nyilván csak onnan nézve számít csélcsapságnak, ahonnan én jöttem, vagy ahhoz képest, amiről azt hittem, hogy a szüleim, a vallás vagy a hitem miatt meg kéne felelnem. Máshonnan nézve lehet, hogy ez egy fiatalember teljesen normális élete volt, aki kipróbált néhány dolgot, és nőkkel is tartott fenn szorosabb kapcsolatot. Egy erős vallásos nevelést kapó fiú számára kardinális kérdés, hogyan lehet mindezt lelkifurdalás és bűntudat nélkül csinálni” – mondta el néhány éve a Magyar Narancsnak.

Úgy érezte, elmúlt a tűz

Máté Gábor osztályában végzett, évfolyamtársai között volt többek között Kovács Patrícia, Fenyő Iván és Jordán Adél. Volt osztálytársain úgy látta, el sem tudnák képzelni az életüket másként, mint színészként, belőle azonban idővel elmúlt a lángolás. 2008-ra annyira kiégett, hogy 27 évesen a pálya elhagyása mellett döntött. Utolsó szerepében színészként egy nyomozót alakított a Párnaember című darabban, majd nem sokkal később a rendőri pálya mellett döntött.

Válságba került a házassága

2003-ban nősült meg, feleségét, aki bábszakra járt, még másodéves főiskolásként ismerte meg. Az esküvő után egy évvel megszületett a fia, Péter, majd 2007-ben a lánya, Réka. Felesége, Rita óvta őt, szerette volna, ha jól teljesít a színpadon, ő azonban a saját bevallása szerint akkoriban nem fektetett elég energiát a házasságába, ami meg is sínylette ezt.

„Kezdtünk egy kicsit elhidegülni. Jó, annyira nagyon nem, mert közben a lányunk, Réka is összejött. De már úgy annyira nagyon nem volt minden olyan, mint az elején. Ez volt 2007-ben. Akkor a házasságunk is elkezdett megromlani és a színházban is elkezdtem nagyon rosszul érezni magam” – mondta el két évvel ezelőtt Lovász László műsorában.

A színpad mentette meg a házasságát

Kristóf végül színdarabot rendezett az életéből, amiben a házassági problémájuk fontos szerepet kapott. A próbák során döbbent rá, mit hiányolt a kapcsolatukból Rita. „Volt, amit a darab miatt értettem meg.(...) Rájöttem, hogy a kapcsolatunkban meg kéne próbálnom jobban az ő fejével gondolkodni, érzékenyebben állni a problémákhoz, jobban meghallani az apró jelzéseket” – árulta el korábban a Magyar Narancsnak. A rádöbbenés megtette a hatását, azóta boldog, kiegyensúlyozott családi életet élnek.

A testvére is művész

Kevesen tudják, de a szóvivő öccse, Zrínyi Gál Vince színészként és rendezőként ért el sikereket. Bátyjával ellentétben ő megtalálta ebben a mesterségben a hivatását. 2017-ben Enyedi Ildikó Oscar-díjra jelölt filmjében, a Testről és lélekben című játékfilmben Béla karakterét formálta meg, az Aranyélet című nagy sikerű sorozatban is feltűnt, ahogy a Pappa Piában is, amiben egy ápolót alakított.

Legendásan jó a humora

Nem az Operatív Törzs sajtótájékoztatója az első, aminek során a szóvivő megvillantotta jó humorát és azt, hogy a komoly külső ellenére mindig nyitott egy kis mókázásra. Két évvel ezelőtt egy jópofa videóban hívta fel a figyelmet a vízparti balesetekre. A kétperces kisfilm két főszereplője, Gál Kristóf és Kenderesi Tamás olimpiai bajnok úszó más-más stílusban hívta fel a figyelmet a veszélyre: Kenderesi könnyedén és közérthetően, Gál Kristóf pedig a jogszabály szigorú betűit idézve intette felelősségteljes viselkedésre az állampolgárokat.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt vannak a legújabb borzalmas képek az orosz-ukrán háború pusztításáról

origo.hu

Kósa L. Adolf gyerekei még soha nem találkoztak egymással

borsonline.hu

Lehetetlen teszt: az emberek 99 százalékán kifog - Fotó

vg.hu

Betelt a pohár Varga Mihálynál: pénzt kért az EU-tól, de nem adtak – a déli határra vinné az uniós biztost

ripost.hu

Diana hercegné: Nem Kamilla tette tönkre a házasságunkat!

vg.hu

Általános üzemanyagár-csökkenés jön szerdától – ennyivel lesz olcsóbb a benzin és a dízel Magyarországon

origo.hu

Sokan felháborodtak a T. Danny koncertjén történt durva jelenet miatt - videó

astronet.hu

Május 1.: Beltane, kelta termékenység- és szerelemünnep

ripost.hu

Gáspár Laci üzent: Még a saját székletét is többre tartja, mint a követőjét

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

„Az életem leckéje volt” - Mohamed Fatima egy év után törte meg a csendet a Fekete Vonat botrányról

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Jó hír az autósoknak: jelentős üzemanyagár-csökkenés jön hamarosan

INSIDER

Menczer Tamás: A NATO-főtitkár nyilatkozata arra utal, hogy ez már világháborús, atomháborús készülődés

INSIDER

Magyar Péter ezúttal Dobrev Klárát sértegette: „Egészen ijesztő!” - Videó

INSIDER

Örülhetnek az autósok: Megint csökken az üzemanyag ára!

INSIDER

Esélyük sem volt a túlélésre: Motoros találkozóra menet hunyt el a tolnai szerelmespár