INSIDER

Formabontó: így találkozhatnak szeretteikkel a betegek a látogatási tilalom alatt a budapesti kórházban – fotók

Vállig érő műanyag kesztyűt viselve meg is érinthetik egymást.
  • Szerző: Ripost

Speciális látogatószobát alakítottak ki a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben – tájékoztatta az intézmény pénteken az MTI-t. A helyiség a Szívünk kamrája elnevezést kapta, ahol az adventi és ünnepi időszak alatt a kórházban fekvő szívbetegek – a látogatási tilalom alatt is – találkozhatnak szeretteikkel.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A kivitelezés lényege, hogy egy kétbejáratos teremben plexifalakkal leválasztottak egy szobát, így a hozzátartozók úgy tudnak az ott kezelt gyerekekkel és felnőttekkel találkozni, hogy közben nem szegik meg a látogatási tilalmat.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A látogatók nem lépnek be az épületbe, ugyanis a kórház Fehér Holló utcai bejáratnál található két üvegajtó közötti zsilipes részt alakították át „betegsimogató” szobává. A bent fekvő páciensek egy másik ajtón lépnek majd be a szobába, amelyben egy kerek ablaknak köszönhetően egyszer használatos, vállig érő műanyag kesztyűt viselve meg is érinthetik egymást.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Az intézmény december 5. és január 5. között minden nap 12 és 16 óra között, fél órás beosztásban teszi lehetővé az itt gyógyulóknak, hogy találkozhassanak szeretteikkel.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

 

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?