INSIDER

Fordulat a darnózseli hentes ügyében: ez a döntés született a bíróságon

Letartóztatták N. Jánost, akit sokan csak a darnózseli hentesként emlegetnek.
  • Szerző: Ripost

A bíró indokolása szerint nagy a kockázata annak, hogy a férfi elszökik vagy elrejtőzik az ítélet elől. A Kúria ma tárgyalta az ügyet harmadfokon. A férfi eddig szabadlábon védekezhetett, most viszont az a döntés született, hogy elrendelik a letartóztatását.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Mint a is többször beszámolt róla, a férfit azzal vádolják, hogy megölte feleségét, N.-né Kovács Juditot 2014 májusában, akivel éppen válófélben voltak. A gyanú szerint a holttestet a házukban lévő húsfeldolgozóban feldarabolta, ledarálta, maradványait elégette, majd szétszórta a közeli réten.

A darnózseli hentes ügye hat éve zajlik, de azóta sem született jogerős ítélet az ügyben. Korábban első fokon és a megismételt eljárásban a férfit már kétszer felmentették. Utoljára 2019 októberében, másodfokon hirdettek ítéletet: akkor hét év börtönbüntetésre ítélték a vádlottat halált okozó testi sértés bűntette és könnyű testi sértés bűntette miatt.

A bíró akkori indokolása szerint ugyanis azt nem lehetett teljes bizonyossággal kimondani, hogy a vádlott ölte meg a feleségét, az viszont biztos, hogy egyedül semmisítette meg a testet, majd szórta szét a maradványokat.

A férfi végig ártatlannak vallotta magát, az ítélethirdetésnél mindenki fellebbezett, így került az ügy a Kúriára. A tárgyalás majd október 13-án folytatódik, ahol az utolsó szó jogán megszólalhat N. János is.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?