INSIDER

Fontos bejelentést tettek a Covidot vizsgáló tudósok

Arra buzdítják a szülőket a Covidot vizsgáló tudósok, hogy oltassák be gyermekeiket, még akkor is, ha már volt koronavírusos megbetegedésük. Mutatjuk, mivel indokolják véleményüket.
  • Szerző: Ripost

Fontos bejelentést tettek a Covidot vizsgáló tudósok Nagy-Britanniában. Arra buzdítják a szülőket, hogy oltassák be gyermekeiket, még akkor is, ha már átestek a koronavírus-fertőzésen. Mindezt annak kapcsán javasolják, hogy a Nemzetközi Oktatási Szövetség szerint a múlt héten minden második fiatal megfertőződött a koronavírussal és a 10–14 éves korosztály fertőzési aránya 1500-ról 100 000-re emelkedett – írja a Mirror.

Képünk illusztráció Fotó: Shutterstock

A Covidot vizsgáló tudósok szerint a Covid kockázata messze felülmúlja a gyermekek oltási kockázatát, és arra buzdítják az oltásszkeptikus szülőket, hogy oltassák be gyermekeiket. Már csak azért is, mert az orvosok nem tudják, hogy milyen fokú természetes immunitás alakul ki a fertőzés által. Dr. Helen Salisbury, az Oxfordi Egyetem munkatársa azt mondta:

„Nem tudjuk a választ. Arra buzdítom a gyerekeket, hogy oltassák be magukat”.

Egyes szülők attól tartanak, hogy a vakcina ritka veszélyes mellékhatásai felülmúlják a fertőzés kockázatát, mivel a gyermekek általában enyhe tünetekkel vészelik át a betegséget. De a British Society of Immunology jelentése szerint: A védelem általában alacsonyabb azoknál az embereknél, akik megúszták a betegséget enyhébb tünetekkel. És meglehet, hogy az immunrendszer nem képes felismerni egy vírusváltozatot.”

Eddig a 12-15 éves korosztálynak csak a tizede kapott oltást és a múlt héten 125 000 gyermek hiányzott az iskolából az izoláció miatt – derül ki a lap összefoglalójából.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?