INSIDER

Kiderült: hihetetlen, mennyivel csökkenti a továbbfertőzés kockázatát az oltás!

Egy új tanulmányból kiderült, hány százalékkal csökken a Covid-fertőzés esélye már egyetlen oltástól. A kutatók már azt is tudják, hogy a oltóanyagok mennyivel csökkentik a koronavírus-betegség átvitelét.  Mutatjuk a friss adatokat.
  • Szerző: Ripost

A legfrissebb brit kutatási eredmények szerint egyetlen oltás is lényegesen csökkenti a Covid-fertőzés átvitelének kockázatát. Az új adatok azt mutatják, hogy a fertőzött embereknél 49 százalékkal kisebb az esély a vírus átadására, ha már be lettek oltva – írja a The Sun.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Oltás 01

A fertőzött embereknél akár 49 százalékkal is kisebb az esély a vírus átadására, ha be vannak oltva. Fotó: Pixabay.com

Az angliai közegészségügyi hivatal szerint az oltás egyetlen dózisa kétharmadával csökkenti a vírus megfertőzésének kockázatát és felére csökkenti a fertőzés átadásának esélyét a velünk élőkre nézve. A brit egészségügyi miniszter úgy nyilatkozott: „Ez tovább erősíti, hogy az oltások jelentik a legjobb kiutat ebből a pandémiából, mivel a vakcinák megvédik az embereket és megakadályozhatják, hogy öntudatlanul megfertőzzünk valakit a családunkban.”

Szakértők úgy gondolják, hogy az oltott betegek ritkábban adják át a koronavírus- fertőzést, mert kevesebb vírust termelnek. A Pfizer oltóanyaga 49, az Oxford/AstraZeneca vakcinája 38 százalékkal csökkentette a megfertőzés esélyét.

Az Egyesült Királyságban ez idáig minden negyedik felnőtt megkapta a második oltását.

Magyarországon eddig már 3,6 millióan vannak túl az első oltáson, 1,6 millió személyt pedig már a második dózissal is beoltották.

 

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A legfinomabb diós és mákos bejgli
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?