INSIDER

Fokozódik a helyzet: Varga Judit is karanténba vonult

Varga Judit igazságügyi miniszter is házi karanténba vonult.
  • Szerző: Ripost

Varga Judit igazságügyi miniszter Facebook-oldalán számolt be a hírről: házi karanténba vonul, mert találkozott egy koronavírus-fertőzött személlyel.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Tisztelettel tájékoztatok mindenkit, hogy tudomásomra jutott, hogy hétfőn kontaktusba kerültem egy, azóta igazoltan Covid-19 fertőzött személlyel. Emiatt a mai naptól házi karanténban folytatom a munkámat. Fertőzésre utaló jeleket magamon nem tapasztalok. A ma reggel elvégzett első laboratóriumi tesztem eredménye negatív„ - írja posztjában.

Ma először Hollik István jelentette be a hírt, facebook oldalán. Miután tüneteket produkált és pozitív lett a tesztje, Gulyás Gergely és Orbán Balázs is karanténba vonult, mert találkoztak a Fidesz kommunikációs igazgatójával. Mindkettőjük első tesztje negatív eredményt mutatott.

Egy hétvégi rendezvényen a Miniszterelnöki Kabinetiroda több vezetője és munkatársa is találkozott a Fidesz kommunikációs igazgatójával, akinél később koronavírus-fertőzést mutattak ki. Kovács Zoltán és Dömötör Csaba államtitkárok, valamint Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője otthoni karanténban tartózkodnak – közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda.

A rendezvényen Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Orbán Balázs miniszterhelyettes is jelen volt, ezért szerdától mindketten hatósági karanténban tartózkodnak – közölte a Miniszterelnökség közleményében.

A Miniszterelnökséget vezető miniszteren szerdán elvégzett koronavírusteszt eredménye negatív. A hatósági karantén megszüntetésére, a pénteki kormányülésen való részvételre és az azt követő Kormányinfó megtartására csak a pénteki második koronavírusteszt negatív eredménye esetén kerülhet sor – írják a közleményben.

Orbán Balázs Facebook-oldalán köszönte meg a sok aggódó üzenetet és elmondta, megérkezett az első teszteredménye, ami negatív lett.

Egyhetes karanténba vonult Dióssi Csaba, Dunakeszi fideszes polgármestere, ezt Facebook-oldalán jelentette be.

 

Dióssi Csaba augusztus 19-én egy magánrendezvényen vett részt, amelynek résztvevői közül néhányról kiderült, hogy koronavírus-fertőzöttek. Erről a dunakeszi polgármester Facebook-oldalán számolt be.
A közleményében hangsúlyozza, hogy teljesen tünetmentes. Követi a járványügyi hivatal előírásait és otthonról dolgozik. Hivatalosan egyhetes karantén vár rá. Otthonára pedig felkerült a piros matrica – írta a Dunakeszipost.

Jelenleg a legnagyobb veszély a koronavírus behurcolása – mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán csütörtök este.

Menczer Tamás azt mondta: az emberek egy része az egészségét félti, más inkább a munkáját, megélhetését, a kormány a magyar emberekkel összefogva ezekre a kihívásokra keresi a megoldást. Sajtóhírekre reagálva hangsúlyozta, hogy a külügyminiszter minden jogszabályt betart, az viszont magánügy, hogy hol nyaral a családjával.

És ezeket olvastad már?